Kültür-Sanat

Cinsel tacizle suçlanan Megadeth'in kurucularından David Ellefson gruptan atıldı

25 Mayıs 2021 11:35

Reşit olmayan bir kişiyi cinsel tacizle suçlanan bas gitarist David Ellefson, kurucularından olduğu ünlü heavy metal grubu Megadeth'ten atıldı.

Grubun Twitter hesabından dün yapılan açıklamada, "David Ellefson’ın artık Megadeth’le çalmayacağını hayranlarımıza duyuruyoruz. Bu kararı kolay almadık" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Neler olduğunu tüm detaylarıyla bilirken ve ilişkimiz zaten gerginken artık bundan sonra birlikte çalışmamız imkansız" ifadesine yer verildi.

Paylaşım, grubun 59 yaşındaki baş gitaristi ve grubu 1983’te Ellefson ile birlikte kuran Dave Mustaine imzasıyla yayımlandı.

Megadeth’in açıklamasında ayrıca, grubun hayranlarına, yeni müzik çalışmalarının bitmek üzere olduğu haberi de verildi.

56 yaşındaki David Ellefson hakkındaki iddialar, mayıs ayı başında ortaya çıktı. Ünlü müzisyenin reşit olmayan bir kızla yazışma görüntüleri ve fotoğrafları “reşit olmayan bir kadına cinsel taciz” başlığıyla internette yayınlandı.

Megadeth grububundan 2002’de ayrılan ve 2010’da yeniden gruba dönen Ellefson, görüştüğü kişinin 18 yaşından küçük olduğu iddiasını reddederek, aralarındaki etkileşimin rızaya dayalı olduğunu iddia etti.

Başına gelen olaydan sonra Ellefson, Instagram hesabını kilitledi, video ve fotoğraflarına paylaşım engeli koydu. Variety’ye konuşan müzisyen, "özel ve yetişkinler arası etkileşimi bağlamından koparıp itibarıma, kariyerime ve aileme zarar vermek için manipüle ettiler" dedi.

Ellefson, görüştüğü kadının da herhangi bir suistimale uğramadığını, reşit olduğunu ve etkileşimin rızasıyla olduğunu söylediği videolu açıklamasını sayfasında paylaştı.