Kültür-Sanat

Cinayet Dosyası'nın yıldızı Angela Lansbury yaşamını yitirdi

Lansbury, 5 gün sonra 97 yaşına adım atacaktı

12 Ekim 2022 09:05

Her bölümde farklı bir cinayeti çözdüğü 90’lı yıllara damgasını vuran femonen dizi Cinayet Dosyası'nın yıldızı Angela Lansbury 96 yaşında yaşamını yitirdi.

90'yı yılların sevilen dizisizi Cinayet Dosyası'nda (Murder, She Wrote) Jessica Fletcher karakterini canladıran ünlü oyuncu Angela Lansbury hayatını kaybetti.

80 yıllık oyunculuk kariyerine çok sayıda ödül ve başarı sığdıran oyuncu, 96 yaşında Los Angeles'taki evinde hayatını kaybetti.

Oyuncunun ölüm haberini ailesi "Los Angeles'taki evinde uykusunda huzur içinde öldü" sözleriyle duyurdu.

Fletcher 5 gün sonra 97. yaşına adım atacaktı.

Oscar'a 3 kez aday oldu

Londra doğumlu yıldız, 1944 yapımı Işıklar Sönerken, 1945 yapımı Dorian Gray'in Portresi ve 1962 yapımı Mançuryalı Aday filmleriyle üç kez Oscar ödülüne aday oldu.

2013 yılında ise Oscar ödüllerinde yaşam boyu başarı ödülünü aldı. Amerika Birleşik Devletleri'nde en prestijli tiyatro ödülü olarak kabul edilen Tony ödülünü, 5 kez kazanarak büyük bir başarı elde etti. Usta oyuncu, 4 kez de Altın Küre ödülüne layık görüldü.

Cinayet Dosyası 12 sezon devam etti

Lansbury, Türkiye'de de yıllarca beğeniyle izlenen Cinayet Dosyası dizisiyle, adını tüm dünyaya duyurmuştu. 12 sezon boyunca devam eden dizide, her yıl Emmy ödülüne aday gösterildi.

Cinayet Dosyası dizisinde, eski bir öğretmen olan Jessica Fletcher, kocasını yitirdikten sonra bu acı ile baş edebilmek için romanlar yazmaya başlar. Jessica'nın kaleme aldığı romanlar basılmakla kalmaz, en çok satılanlar listesine girip ona uluslararası bir şöhret kazandırır.