Dünya

CIA Direktörü Burns, Katar Başbakanı ve Mossad Başkanı ile Polonya'da görüşecek; gündemde yeni rehine anlaşması var

Muhtemel anlaşma kapsamında yaşlı erkeklerin ve önemli sağlık sorunları olanların ya da ciddi şekilde yaralanan esirlerin serbest bırakılabileceği belirtildi

18 Aralık 2023 17:18

T24 Dış Haberler

CIA Direktörü Bill Burns, Polonya'da Katar Başbakanı Muhammed bin Abdulrahman el Sani ve İsrail istihbarat servisi Mossad'ın başkanı David Barnea ile bir araya geleceği bildirildi.

Axios'un ABD'li ve İsrailli iki yetkiliye dayandırdığı haberine göre, bugün Varşova'da gerçekleşecek görüşmede Gazze'de Hamas tarafından tutulan İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasını sağlayacak olası yeni bir anlaşma ele alınacak.

Muhtemel anlaşma kapsamında yaşlı erkeklerin ve önemli sağlık sorunları olanların ya da ciddi şekilde yaralanan esirlerin serbest bırakılabileceği belirtildi.

İsrail, daha önce Mossad şefini göndermeyi reddetmişti

İsrail ordusu, saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de dün ellerinde beyaz bayrak taşıyan İsrailli 3 esiri "yanlışlıkla" öldürdüğünü duyurmuştu.

Olaya tepki gösteren birçok İsrailli ve Gazze Şeridi'ndeki esirlerin aileleri de ateşkes sağlanması ve görüşmelerin yeniden başlatılmasını istemişti.

İsrail medyası, daha önce "savaş kabinesi"nin, Hamas ile esir takası anlaşması için Mossad şefinin Katar'a gönderilmesini reddettiği ve Hamas'tan sinyal bekleyecekleri bilgisini paylaşmıştı.

TIKLAYIN | İddia: Netanyahu ve savaş kabinesi üyeleri, yeni bir rehine anlaşması için Katar'a gitmek isteyen Mossad Başkanı'nı engelledi

Sivil ve asker yaklaşık 240 rehine 7 Ekim'de Hamas tarafından ele geçirilmişti. Her ne kadar 1 Aralık'ta sona eren bir haftalık ateşkes sırasında 100'den fazla rehine serbest bırakılmış olsa da İsrail'in Gazze'de kara ve hava saldırılarını tırmandırması ve bazı kilit noktalarda yoğun şehir çatışmalarının yaşanması nedeniyle halen rehin tutulanlar için endişeler artıyor.