Politika

CHP PM'den yönetime ‘sağ' uyarısı: AKP sol söylemlerle geldi

CHP PM toplantısında aktivistlere, STK temsilcilerine belediye meclisi kontenjanı getirilmesi önerildi

15 Eylül 2018 00:19

CHP’nin yerel seçimlerde belirlenecek yöntem ile genel politika konusunda bugün yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısında yönetime sağ söylem ve sağ politika uyarısı yapıldı. Edinilen bilgiye göre,  MYK’dan sağa oy veren seçmenin kazanılması konusundaki görüşler üzerine eski İzmir Milletvekili Erdal  Aksünger, sağ politikalar  ve sağ söylemin kazandıracağı hiçbir şey olmayacağını belirtirken, Prof. Zeki Kılıçaslan,  “AKP sol söylemlerle geldi” dedi. Kılıçaslan, “Trabzon’da dağın başında bir dul kadın var geçinemiyor. Ona 200 TL veriyor. Bu talep sağ mıdır? Bu sol’dur” dedi.  “Ekonomik, sosyal olarak  köküne kadar sol olmalıyız” diyen Kılıçaslan, Amerika da Demokrat Parti adayının  demokratik sosyalizm diye  kampanya yürüttüğünü hatırlattı.

Ön seçim talep edildi, vekillerin adaylıklarına karşı çıkanlar oldu

Parti Meclisi’nin bugünkü toplantısında, başta üç büyükşehir olmak üzere birçok yerde ön seçim yapılması, milletvekillerinin belediye başkanlıklarına adaylıklarına karşı çıkanlar oldu. PM Üyesi Erdal  Aksünger,  milletvekillerinin belediye başkanlıklarına adaylıklarının halka sorulması önerisinde bulundu ve “Ben  şu anda milletvekili değilim olsaydım aday yapılmasın derdim. Ama olmadığım için bunu diyemem. Milletvekilinin aday yapılması konusu kamuoyuna soralım” dedi.

Aktivistlere, STK temsilcilerine belediye meclisi kontenjanı

Prof. Zeki Kılıçaslan,  “Ortaklaştırıcı, barıştırıcı heyecan yaratıcı program söylemleri katılımcı bir yöntem belirlenmeli ve aykırı şeyler yapmalıyız” dedi.  Ön seçimin mümkünse sadece üyelerle değil seçmenlerle yapılabileceği önerisinde bulunan Kılıçaslan, “Olabildiği kadar daha geniş kitleyle ön seçim yapılmalı. Yüzde 100 kazanacağımız yerlerde mutlak ön seçim yapalım. Belediye Meclislerinde garanti seçilecek yerlerden aktivist ortak kent temsilcilerine kontenjan verilecek denilebilir.  Adaylarımızı birlikte belirliyoruz, birlikte yöneteceğiz dersek bir kent kültürü ve demokrasisini geliştirebiliriz” diye konuştu.

AKP sol söylemlerle geldi

Kılıçaslan da,  Aksünger gibi sol politika ve sol söylemlere dikkat çekerek, “ Trabzon’da dağın bayında oturan dul bir kadın geçinemiyor. Ona 200 TL  para veriyor. Bu talep bu sağ mıdır, bu sol’dur.  AKP  Parti vahşi kapitalizm uyguluyor. Neoliberal sistem, sosyal yardımları artırır ve oradan seçmen kazanır. Ama çalışma işlerinde emek aleyhine işler yapar aslında emekten çok büyük çalar ama çok  küçük kısmını  sosyal yardım verdiği zaman  daha fazla yarar sağlar. AKP bunu yapıyor. Ekonomik sosyal olarak köküne kadar sol olmalıyız.  Amerika da demokrat parti adayı demokratik sosyalizm diye bir kampanya yürütüyor.  Sol talepleri savunmalıyız. AKP sol söylemlerle geldi.”