Politika

CHP'nin İzmir adayı Soyer: Türk vitesine inanıyorum

Tunç Soyer, “CHP adayları belirlemekte geç kaldı" eleştirilerini reddetti

04 Şubat 2019 18:41

CHP İzmir Büyükşehir adayı Tunç Soyer, “CHP adayları belirlemekte geç kaldı" eleştirilerini reddedip "Türk vitesi diye bir şey var. Ona inanıyorum" dedi. Soyer, seçim programını olgunlaştırdığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Soyer, adaylığının Parti Meclisi'nde onaylanmasının hemen ardından seçim çalışmalara başladı.

Gündeme Bakış'a açıklamalarda bulunan Soyer, "CHP adayları belirlemekte geç kaldı" eleştirileriyle ilgili olarak, "Geç kalınmadı. Kesinlikle öyle düşünmedim. Türk vitesi diye bir şey var. Ona inanıyorum. Son dakikada mucizeler yaratırız" dedi.

Soyer, programını olgunlaştırdığını, bu hafta il yönetimi, milletvekilleri ve belediye başkan adaylarıyla bir araya geleceğini belirterek şunları söyledi:

"Her an bir adım atıyoruz. Attığımız her adımın da karşılığını buluyorum. Dün 3-4 programa katıldım. Müthiş bir heyecan, sıcak bir ilgi var. Bundan çok gurur duyuyorum. Bu Türkiye'de siyaset kültürünü ve dilini değiştirecek bir şey. Olağanüstü parlak bir umut var. Bu enerjiyi, umudu pamuklara sarıp korumak istiyorum. Çok kıymetli bir şey. Türkiye'deki değişim İzmir'den başlayacak."

Önümüzdeki haftadan itibaren tam anlamıyla sahada olacaklarını ifade eden Soyer, İzmir’in tüm ilçelerine giderek seçim çalışması yapacağını söyledi.