Politika

CHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu: Ben varım, Yıldırım'la birlikte ekrana çıkarım

"Çıksak Sayın Yıldırım'la konuşsak İstanbul'u anlatsak"

07 Mart 2019 09:06

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu,  AKP İstanbul  Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'la ortak yayına çıkıp çıkmayacağı sorusunu yanıtladı. İmamoğlu, "kendileri 'gerek yok' demiş fakat ben varım" açıklamasını yaptı. 

İmamoğlu, Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

İmamoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"İnsanlara tanzim satışı yaparken, mağduriyetlerini gözler önüne sermeceğiz,onları rencide etmeyeceğiz. Hayat pahalıysa bunu yapmaya mecbursunuz ama ahlaklı olacaksınız, insanları rencide etmeyeceksiniz"

"16 milyon insanın parasını 16 milyon insana veriyorum. İstanbullunun parasını İstanbulluyla paylaşıyorum."

"İnsanların hayatını ucuzlaştıracağız. Bu bahsettiğim şeyler aslında belediye bütçesinin yüzde biri" 

"Kentte yoksulluk zor, ben köy çocuğuyum. Sabah evden çıkar kaç kapıda yemek yediğimi unuturdum. İstanbul'da çalacak kapı yok. Çalacak kapı İstanbul Büyükşehir Belediyesi"

"Beylikdüzü'nde gıda bankası kurduk. Ailelerin kartı var, hiç görmeyiz biz gelir alışverişini yapar. Gıda bankası gibi bütün eşyaların olduğu yardımlaşma marketimiz var. Ücretsiz beyaz eşyadan giyime kadar pek çok şeyi ihtiyaç sahibi ailelere veriyoruz. Bu mağazalar deşifre olmaz, görülmez. Beylikdüzü'nde 5 yıldır veren el alan eli görmez" 

"İstanbul'da istihdam sorunu bugüne ait değil. Beylikdüzü'nde Kariyer Merkezi kurduk. 4 yılda 4000 kişiye iş imkanı sağladık. Size iş gücü lazım, işgücüne de işveren lazım. Biz onları sağlıklı bir şekilde buluşturuyoruz. İstanbulda 150 bin insanımıza iş imkanı sağlamak için çalışacağız. Bölge istihdam noktaları kuracağız semtlerde. Rakibimiz eleştirdi, belediyenin işi iş bulmak mı dedi. Evet iş bulmak belediyenin işi"

(Binali Yıldırım'la ortak yayın olur mu?) "Çıksak Sayın Yıldırım'la konuşsak İstanbul'u anlatsak, insanlar da bizi gözlemlese dedim ben, kendileri cevap vermiş zaten televizyonlarda konuşuyoruz gerek yok diye. Ben varım" 

(EYT) "Ben de bir EYT'liyim, dolayısıyla Emeklilikte Yaşa Takılanların toplum içinde ciddi bir sorunu var. Bu soruna duyarsız kalmak yanlış. Parti grubumuz bu konunun çözümüyle ilgili meclise önerge getirdi ama reddedili. Umarım siyasallaşmadan çözülür. Bu işle oy almak için ilgilenilmez"

(Binali Yıldırım) "Güce bakışınıza bağlı, bu bir tecrübeyse şayet, Ulaştırma Bakanlığı, Başbakanlık yaptı saygı duyarız. Ben belediyecilikte çok tecrübeliyim. Ben projeci ve üreten bir insanım. Ben ekonomistim, işletmeciyim aynı zamanda iş insanıyım ve 10 yıl belediyecilikle ilgilendim. Bütün bunları yaparken ortak akıl ve ortak masa fikriyle yürüdüm. Ben belediye başkanlığı ve toplumla diyalogla daha tecrübeli olduğumu düşünüyorum. Siyasi de değilim bağımlı da değilim. Ben 16 milyon insandan talimat almak için yola çıktım" 

"Mega proje şu, 2 buçuk milyona giden bir çocuk sayısı var bu kentte. Benim için Kadıköy'deki çocukla Bağcılar'daki çocuğun hayatını eşitledin mi işte mega proje. İstanbul çocuk kenti aslında"

"150 köyü var İstanbul'un. Ben üretimin ve üretimden kazancın ne olduğunu çok iyi bilirim. Bu kentin bu kadar köyü var, üretmiyor, üretemiyor. İstanbul gibi bir tüketimle üretici bulaşamıyor. 150 köy üretime dönecek. Tarım, hayvancılık. 'Halk ekmek' gibi 'halk süt' satışı yapılacak. İhtiyacı olanlara da ücretsiz. Bir aile yoksulluk sınırındaysa yardım yapılacak, bu yardım 2020 liraya kadar çıkabilir. İş sahibi yapana kadar" 

(Kanal İstanbul) "Önceliklerimiz, aciliyetlerimiz varken, Sayın Yıldırım teknik tecrübesiyle, teknik birikimiyle bence Kanal İstanbul hakkında söylediklerini inanarak söylemiyor"