Politika

CHP MYK'da AKP ve MHP seçmeni ele alındı: 'İmamoğlu'na haksızlık yapıldı' diyen seçmen sandığa gitmeyecek

AKP’li siyasetçilerin Ekrem İmamoğlu’nun ismini telaffuz etmemesine yönelik AKP taktiği de toplantıda gündeme geldi

28 Mayıs 2019 23:13

CHP MYK’de AKP ve MHP seçmenine yönelik ‘odak çalışması’ masaya yatırıldı: Seçmenlerin yüzde 10’u ‘Ekrem İmamoğlu’nun haksızlığa uğradığı’ gerekçesiyle sandığa gitmeme eğiliminde.

Birgün'den İsmail Şimşek'in haberine göre; CHP MYK’sında, AKP ve MHP seçmeni ile yapılan ‘odak grup çalışması’ ele alındı. Küçük gruplar ile yapılan kapalı toplantılarda, 31 Mart’ta Binali Yıldırım’a oy verdiğini ifade eden AKP ve MHP seçmeninden yüzde 10’unun bu seçimlerde ‘sandığa gitmeyeceğini’ ifade ettiği bildirildi. AKP ve MHP seçmeninin sandığa gitmeme nedeni olarak, ‘İmamoğlu’nun haksızlığa uğramasını’ gösterdiği belirtildi. Parti yönetimi, bu seçmen grubuna ‘YSK’nin tutarsız gerekçeli kararı’ üzerinden seslenmeyi sürdürme kararı verdi.

Kampanyada 'Ekrem İmamoğlu' vurgusu

AKP’li siyasetçilerin İstanbul seçimlerine dönük eleştirirken dahi CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun ismini telaffuz etmemesine yönelik AKP taktiği de toplantıda gündeme geldi. CHP, buna karşılık 31 Mart öncesi uyguladığı yöntemi kullanacak ve son 31 günde aday eksenli ve İmamoğlu’nun isminin ön planda olduğu bir kampanya yürütülecek.