Gündem

CHP'li Yankı Bağcıoğlu'ndan ''siber savunma tatbikatı'' çağrısı: Çağrı cihazları ve el telsizleri adeta bir silah haline dönüşmüş durumda

19 Eylül 2024 10:54

CHP Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Lübnan'da yaşanan gelişmelerin ardından siber saldırılara karşı Türkiye’nin milli güvenliğini korumak adına acilen "Türkiye Çapında Siber Savunma Tatbikatı" yapılması gerektiğini söyledi. Bağcıoğlu, Türkiye’nin 2024-2028 Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı’nın geçtiğimiz günlerde yayınlanmasının ardından, siber savaş, elektronik harp, suikast ve sabotaj faaliyetlerinin günümüz harekât ortamının temel harp türleri haline geldiğine dikkat çekti.

FÜSUN SARP NEBİL YAZDI - Lübnan'da Hizbullah'ın çağrı cihazları nasıl patlatıldı?

TIKLAYIN - Lübnan'da Hizbullah militanlarının çağrı cihazları eş zamanlı olarak patlatıldı; 8 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 800 kişi yaralandı

KONU - İsrail'den iki gün üst üste benzeri görülmemiş operasyon: Hizbullah’ın çağrı cihazları ve telsizleri eş zamanlı patlatıldı!

TIKLAYIN - Lübnan'daki çağrı cihazları patlatıldı, siber güvenlik uzmanları yanıtladı: Cep telefonlarında tehlike var mı?

Bağcıoğlu'nun yazılı açıklaması şöyle:

"Çağrı cihazları ve el telsizleri adeta bir silah haline dönüşmüş durumda. Dijital teknolojiye bağımlılık arttıkça, milli güvenliğimiz içinde tehdit oluşturmakta. Hal böyle olunca da  tehditlere karşı zafiyetler büyüyor ve ülkemizin güvenliği risk altında kalıyor, Bölgedeki son gelişmelerden de anlaşılacağı üzere ivedi tedbirler alınmasını zorunluluk haline gelmiştir.

Bu anlamda; geniş kapsamlı bir siber savunma tatbikatının tüm devlet kurumları ve kritik özel sektör aktörlerinin katılımıyla, mümkün olan en kısa sürede yapılması gerekmektedir.  Tatbikatın, olası tüm senaryoları kapsayacak şekilde, gerekirse farklı safhalarda ve günlerde gerçekleştirilmesi ve sivil, askerî unsurlar dahil olmak üzere tüm devlet kurumları bu tatbikata katılmalıdır. Konunun hassasiyeti göz önünde bulundurularak, tatbikatın bazı bölümleri basına kapalı yapılmalıdır" dedi.

Bağcıoğlu ayrıca, tatbikatın sadece "yapılmış olmak için" yapılmaması gerektiğini vurgularken, 6 Şubat deprem faciası öncesinde gerçekleştirilen ve çok başarılı olduğu bildirilen deprem tatbikatı ile sonrasında yaşanan büyük zafiyetlere dikkat çekti. "Deprem sonrası yaşananlar hâlâ hatıralarımızda. Aynı hatalara bir daha düşülmemeli ve gerekli hazırlıklar ciddiyetle yapılmalıdır" şeklinde konuştu.


Şans Eseri: Üvey kızı ile evlenen Woody Allen’ın filmlerini sanatçıdan bağımsız izleyebilir miyiz?