Politika

CHP’li Suiçmez'den Bakan Tekin'e istifa çağrısı: Çok hevesi varsa Diyanet Başkanlığı için başvursun, oraya daha iyi yakışıyor

Bakan Yusuf Tekin, "Sizin 'tarikat' dediğiniz bizim 'STK' dediğimiz yapılarla bizim protokolümüz var; çocukların dağa çıkmasını engelliyorlar. Ben o STK'larla protokol imzalamaya devam edeceğim"  demişti

24 Aralık 2023 17:41

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e istifa çağrısı yaparak, “Milli Eğitim Bakanlığı’nı din eğitimi bakanlığı haline getirdi. Çok hevesi varsa Diyanet İşleri Başkanlığı için başvursun ve zannedersem oraya daha iyi yakışıyor. Dolayısıyla biz dünden daha kararlı dünden daha azimli bir şekilde Cumhuriyetimizin değerlerine sıkı sıkı bağlı kalmak suretiyle, Cumhuriyet’in temel niteliklerinden ödün vermeden yolumuza devam edeceğiz” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, ön seçim için görevlendirildiği Artvin’de Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tarikat ve cemaatlerle ilgili sözlerine tepki gösterdi. Bakan Tekin, bütçe görüşmeleri sırasında, "Sizin 'tarikat' dediğiniz bizim 'STK' dediğimiz yapılarla bizim protokolümüz var; çocukların dağa çıkmasını engelliyorlar. Ben o STK'larla protokol imzalamaya devam edeceğim"  demişti.

Suiçmez, şunları söyledi:

"Geçen hafta bildiğiniz gibi bütçe görüşmelerinde Milli Eğitim Bakanımız kürsüde idi. Ve kendisi yaptığımız birkaç müdahaleden sonra aslında o amaçla gelmiş olduğu Milli Eğitim’deki asıl hedefinin ne olduğunu açıkça ilan etti. Meclis huzurunda bunu ilan etti ve üstüne basa basa tekrar tarikatlara, cemaatlere Meclis’in kürsüsünden selam gönderdi. Gerçekten dikkatle izlememiz gereken bir bakanlık halinde Milli Eğitim Bakanlığı. Çünkü biz biliyoruz ki Cumhuriyet ile hesaplaşmak Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden olmaktadır. Çocuklarımızı o karanlık düşünceler etrafında yetiştirme gayreti içerisinde, bizler Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlarken alanlarda, bu doğrultuda çalışmalara devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanı bu gücü nereden alıyor derseniz, bizatihi iktidarın başından alıyor. Bu çok açık ve net.

TIKLAYIN - Bakan Yusuf Tekin: Sizin 'tarikat' dediğiniz bizim 'STK' dediğimiz yapılarla bizim protokolümüz var; çocukların dağa çıkmasını engelliyorlar

TIKLAYIN - ÇYDD'den Bakan Tekin'e: Tarikat ve cemaatler sivil toplum örgütü değil, hukuk dışı yapılardır

Milli Eğitim Bakanı aslında altı boşaltılmış bir bakan olarak göreve devam ediyor. Çünkü milli eğitimin bugün ne milliğini bıraktılar ne de eğitimini bıraktılar. Dolayısıyla kendisinin de söylediği gibi tarikat ve cemaatlerle birlikte milli eğitimin içerisinde onlarla iş birliği yaparak gencecik beyinlerimizi Cumhuriyetimize düşman bir şekilde yetiştirme konusunda kararlı ve azimli. Ancak şunu unutmasın, biz ondan daha kararlı ve azimliyiz. Cumhuriyetimizin kolay kurmadılar biz de kolay kolay feda edecek konumda değiliz.

Öncelikle Milli Eğitim Bakanı’nı istifaya davet ediyoruz. Bıraksın... Aslında bugün Milli Eğitim Bakanlığı’nı din eğitimi bakanlığı haline getirdi. Çok hevesi varsa Diyanet İşleri Başkanlığı için başvursun ve zannedersem oraya daha iyi yakışıyor. Dolayısıyla biz dünden daha kararlı dünden daha azimli bir şekilde Cumhuriyetimizin değerlerine sıkı sıkı bağlı kalmak suretiyle, Cumhuriyet’in temel niteliklerinden ödün vermeden yolumuza devam edeceğiz. Bu yöndeki mücadelemizi halkımızla birlikte omuz omuza yürüteceğiz. Bizden kimse vazgeçmemizi beklemesin, korkacak olanlar onlar korksunlar çünkü biz çoğalarak geliyoruz.”

TIKLAYIN - CHP'den 81 ilde eş zamanlı tepki: Erdoğan'a, "Milli Eğitim Bakanı Tekin'i görevden alın" çağrısı yapıldı

TIKLAYIN - Sanatçılardan Milli Eğitim Bakanı Tekin'in görevden alınması için çağrı