Politika

CHP'li Konuralp'ten ODTÜ'lü öğrencilere başlatılan soruşturmaya tepki: Öğrencilerin taleplerine saygı gösterilmeli

14 Mayıs 2024 21:00

CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, ODTÜ'deki Bahar Şenlikleri programından Devrim Stadyumu'nun çıkarılmasını protesto eden öğrenciler hakkında Rektörlük tarafından başlatılan soruşturmanın durdurulmasını isteyerek, "Rektörlük, öğrencilerinin barışçıl eylemlerine ve taleplerine saygı göstermelidir" ifadesini kullandı.

ODTÜ mezunu CHP Ankara Milletvekili Konuralp, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ODTÜ'deki Bahar Şenlikleri programından Devrim Stadyumu'nun çıkarılmasını protesto eden öğrenciler hakkında Rektörlük tarafından başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi. 

Okan Konuralp, şunları kaydetti:

"ODTÜ öğrencileri geçtiğimiz haftalarda son yılların en barışçıl ve renkli eylemlerinden birini gerçekleştirdi. Geleneksel bahar şenliklerinin ana sahnesi olan Devrim Stadyumu'nu Rektörlükten geri istedi. Rektörlük bu talebe olumlu karşılık vermek yerine öğrencilerini üniversitenin huzurunu bozmakla, eğitimi engellemekle suçlamayı tercih etti. Öğrenciler hakkında okuldan uzaklaştırma talebiyle soruşturma açtı. Bu tercih göstermektedir ki Rektörlüğün, herkesin hakkını ve hukukunu gözeten, koruyan kendi öğrencilerinden öğreneceği çok şey var. Rektörlük vakit geçirmeksizin öğrenciler hakkında açtığı soruşturmaları durdurmalı, öğrencilerinin barışçıl eylemlerine ve taleplerine saygı göstermelidir."