Gündem

CHP'li Karaca: Ensar Vakfı’nda çocukları istismar eden öğretmenle fotoğraflar çektiren Asım Sultanoğlu, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı!

05 Ağustos 2023 15:00

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Karaman’da Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) yurtlarında 8 ila 10 yaşları arasında 45 erkek öğrenciye yönelik cinsel istismar skandalında tutuklanan öğretmenle fotoğrafı olan dönemin Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nun Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasına tepki gösterdi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı kadrosunda yeni atamalar yapılırken Asım Sultanoğlu da Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü olarak atandı.
 
Yapılan bu atamanın ardından CHP'li Karaca, Ensar Vakfı ve KAİMDER’in yurtlarında 45 erkek öğrencinin maruz kaldığı cinsel istismar skandalını gündeme getirerek, atamaya tepki gösterdi. 
 
CHP'li Karaca, Twitter'dan "Yorumsuz! Karaman’da Ensar Vakfı’nda çocukları istismar eden öğretmenle fotoğraflar çektiren, istismar olayı sonrasında hakkında bu nedenle soruşturma açılan dönemin Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı!" diyerek duruma tepki gösterdi. 
 
 
Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, Asımoğlu hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti.