Politika

CHP’li ilçe başkanlarından kongre soruşturmasına tepki: “AKP şaibe arıyorsa tarihine bakmalı”

05 Mart 2025 13:55

Güncelleme: 05 Mart 2025 14:02

T24 Haber Merkezi 

İstanbul’da CHP’li 39 ilçe başkanı, 2023 yılında yapılan İstanbul İl Kongresi’ne yönelik başlatılan savcılık soruşturmasına tepki göstererek; "AKP, şaibe arıyorsa tarihine bakmalıdır. Aday olmak isteyenlere şiddet uygulayan ve tek listeyle seçime gidilen göstermelik kongrelerini sorgulamalıdır" açıklamasını yaptı. 

CHP İstanbul İl Kongresi hakkında soruşturma başlatıldı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 8 Ekim 2023’te yapılan 38. Olağan CHP İstanbul İl Kongresi’ne yönelik “hile ve seçim kanununa muhalefet edildiği” iddialarıyla ilgili dün soruşturma başlattı. İstanbul’da CHP’li ilçe başkanları İl Başkanlığı binasında bugün basın açıklaması yaptı.

Hazırlanan ortak açıklamayı Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin okudu. Kongrede seçilen İl Başkanı Özgür Çelik ile tüm kurulların yanında olduklarını belirten Narin, şunları söyledi:

“Kirli elleriniz, karanlık zihinleriniz, zorba rejiminiz yenilecek. Türkiye’nin gördüğü en demokratik, temiz ve ahlaki seçim sürecinin eseri olan; her CHP’linin övünç duyacağı şeffaflıkta yapılan İstanbul İl Kongremizi karalamaya kimsenin gücü yetmez. 31 Mart 2024 seçimlerinden sonra milletimizin tercihi ile Türkiye’nin birinci partisi olan CHP’ye seçmen nezdinde meşruiyetini günden güne kaybeden AKP’nin gücü ise hiç yetmez. CHP, geçmişten bugüne parti içi demokrasinin ülkemizdeki tek ve en kurumsal temsilcisidir.”

Açıklamada, CHP’nin üyelerinin özgür iradesiyle demokratik seçimler yaptığı vurgulanarak, “CHP’deki demokrasi ve güven ortamını kimse tartışmalı hâle getiremez” denildi.

AKP’nin parti içi seçim süreçlerini sorgulama yetkisi olmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“AKP, şaibe arıyorsa tarihine bakmalıdır. Aday olmak isteyenlere şiddet uygulayan, tek listeyle yapılan göstermelik kongrelerini sorgulamalıdır. Türkiye Cumhuriyeti’ni savaş cephelerinde kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve çok partili rejimi Türkiye’ye kazandıran İsmet İnönü’nün partisi CHP’deki parti içi demokrasi kültürünü AKP’nin yargısı sorgulayamaz. CHP’de kongre ve kurultay bayrak yarışıdır; seçim bittikten sonra hep beraber demokratik, müreffeh, huzurlu ve güvenli bir Türkiye için mücadeleye kaldığımız yerden devam ederiz.”

İl başkanları, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yargı sürecine de tepki göstererek, bunun siyasi bir “taciz” olduğunu belirtti.


Şakir Paşa Ailesi: Aile albümü mü, yasak aşk arşivi mi?