Politika

CHP'li Fırat "AKP ile pazarlık yapıldığını biliyoruz" dedi, HEDEP cevap verdi: "Gizli protokol" yapmak bizim işimiz değil

10 Aralık 2023 19:16

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Ali Haydar Fırat, "AKP ile HEDEP arasında pazarlıklar yapıldığını biliyoruz, İstanbul’da aday çıkartmaları için görüşmeleri var" dedi. Fırat, iktidarın "kayyum"ları pazarlık konusu yaptığını da iddia eden Fırat, "Bu siyaset değil bu rezillik" dedi. HEDEP Sözcüsü Doğan'ın  "Gizli protokol" yapmak bizim işimiz değil" diye tepki gösterdiği Fırat ise "İktidar pratiğin, eleştiriyorum" dedi.

Gazeteci Nevşin Mengü'nün YouTube'daki programına katılan CHP PM Üyesi Ali Haydar Fırat, “AKP ile HEDEP arasında pazarlıklar yapıldığını biliyoruz, İstanbul’da aday çıkartmaları için görüşmeleri var. Antalya ve Mersin'de de var. İktidar tarafından kayyım meselesinin de pazarlık konusu yapıldığının... İktidar bunu bir sopa olarak kullanıyor. Bu siyaset değil bu rezillik!” diye konuştu.

Fırat'ın bu sözlerinin yer aldığı program kaydı ise Bizden TV isimli bir hesaptan, "AKP ile HEDEP arasında pazarlıklar yapıldığını biliyoruz, İstanbul’da aday çıkartmaları için görüşmeleri var. Bu pazarlık değil bu rezillik!” yazılarak verildi. 

HEDEP Sözcüsü Doğan: Yalan haber yaymaktan mahcup olabilirsiniz! 

Gönderiyi alıntılayan HEDEP Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ise Fırat'a tepki göstererek, "On yıllardır hukuk siyasetin sopası olamaz, olmamalıdır diyoruz. Ağır bedellerle, buna karşı özgürlük, eşitlik, adalet ve barış mücadelesi veriyoruz. Size tavsiyem, iddia dahi olamayacak bu spekülatif, algı yaratmaya dönük yorumlarınızı yapmadan önce, eski gazeteci, yeni siyasetçi olarak olası kaynaklarınıza dikkat etmenizdir. Aksi takdirde yalan haber yaymaktan en hafif deyimiyle mahcup olabilirsiniz! Yeri gelmişken hatırlatayım, 'gizli protokol' yapmak bizim işimiz değil!" diye yazdı.

Fırat: Umarım hepsini dinlemişsinizdir, iktidar pratiğini eleştiriyorum

Fırat ise Doğan'ı alıntılayarak, "Sayın vekilim, umarım hepsini dinlemişsinizdir. Alıntıladığınız başlık doğru değil. Net bir çerçeve çiziyorum; bir taraftan HEDEP’i düşmanlaştırmanın diğer yandan onunla arka kapı diplomasisi yürütme çabasının etik olmadığını ifade ediyor ve mevcut iktidar pratiğini eleştiriyorum" dedi.