Politika

CHP'li Bekaroğlu, 23 Haziran için meydan okudu: 10 müşahit olacak, Türkiye bir saatte sonuçları öğrenecek, sıkıysa çalsınlar

"Sıkıysa anında Saraçhane'deki işgali kaldırmasınlar sıkıysa, meydan okuyoruz"

09 Mayıs 2019 20:45

T24 Ankara

CHP İstanbul Milletvekili, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mehmet Bekaroğlu, 23 Haziran'da yinelenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde biri resmi görevli 10 tane müşahitle sandık başında olacaklarını belirtti ve "Her şey açık bir şekilde yapılacak, şeffaf bir şekilde yapılacak ve sonuçlar orada hemen o gün bir saat içinde bütün Türkiye öğrenecek. Buradan şöyle bir meydan okuyoruz, hadi sıkıysa çalsınlar, sıkıysa o gün seçimin sonucunu ilan etmesinler, sıkıysa anında Saraçhane'deki işgali kaldırmasınlar sıkıysa, meydan okuyoruz" dedi.

Bekaroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında YSK'nın İstanbul kararına değinerek şöyle dedi:

"6 Mayıs'da YSK eliyle demokrasiye, sandığa bir darbe yapılmıştır. Biz bu sonucu kabul etmiyoruz elbette yani bu sonucu reddediyoruz. Burada soru şu ‘madem bu sonucu reddediyorsunuz niçin seçimi boykot etmiyorsunuz?'. Soruları soruluyor. Bu darbeyi açığa düşürmek için giriyoruz. Demokrasiyi kurtarmak için sandığı kurtarmak için giriyoruz. Biz demokrasiye inanıyoruz.

"Öyle bir seçim yapacağız ki daha evvel bir sandıkta bir resmi görevli, iki, üç tane, dört tane gözlemcimiz, müşahidimiz vardı şimdi yine tabii bir tane resmi görevli ama 10 tane müşahit olacak, her şey açık bir şekilde yapılacak, şeffaf bir şekilde yapılacak ve sonuçlar orada hemen o gün bir saat içinde bütün Türkiye öğrenecek. Buradan şöyle bir meydan okuyoruz, hadi sıkıysa çalsınlar, sıkıysa o gün seçimin sonucunu ilan etmesinler, sıkıysa anında Saraçhane'deki işgali kaldırmasınlar sıkıysa, meydan okuyoruz."