Politika

CHP'li Başarır: Emekli maaşı 7 bin 500 TL, sarayın dakikalık gideri 18 bin TL; emekliye bir sefer ödeme, saraya 13 tane uçak

10 Ekim 2023 19:29

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün açıkladığı “Emeklilere bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye verilmesi” kararı hakkında; “Eğer bir ülkede emekli maaşı 7 bin 500 TL ise ama sarayın dakikalık gideri 18 bin TL ise burada bir problem vardır. Emekliye 5 bin lira, bir sefere mahsus para ödenirken sarayımızın 13 tane uçağı, binlerce aracı ve koruma giderleri varken, iletişim giderleri 3 kat artmışsa burada bir problem vardır” dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası duyurduğu, emeklilere bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye verilmesi kararını TBMM Genel Kurulu’nda eleştirdi. Başarır kararla ilgili şunları söyledi:

TIKLAYIN - Erdoğan duyurdu: Emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ödenecek, çalışan emekliler kapsam dışında kalacak

"Eğer bir ülkede emekli maaşı 7 bin 500 TL ise ama sarayın dakikalık gideri 18 bin TL ise burada bir problem vardır. Emekliye yapılan zam yüzde 30’ları görmüyorsa, her ay sarayın gideri yüzde 20’den fazla artıyorsa burada bir problem vardır. Emekliye 5 bin lira, bir sefere mahsus para ödenirken sarayımızın 13 tane uçağı, binlerce aracı ve koruma giderleri varken, iletişim giderleri 3 kat artmışsa burada bir problem vardır.

Bir ülkenin gelişmişliği, medeniyet seviyesi o uçaklarla, sarayın giderleriyle değil, emeklisine, işçisine, çiftçisine ve öğrencisine vermiş olduğu maaş ve yaşam kalitesiyle, refahıyla ölçülür. Bana buradan birisi 7 bin 500 TL ile maaş ile geçinebilmeyi anlatsın, benim o zaman söyleyecek sözüm yok ama geçen seneye göre bir yıl içerisinde sarayın, beyefendinin iletişim gideri 3 kat artıyor ama emekliye, 'Ne yapalım, veremiyoruz.' Hayır biz buna karşıyız ve bunun yanlış olduğunu düşünüyoruz.”