Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: Hatay’da AFAD’ın binası yıkılmış

"Maraş’ta parti binamızın da olduğu caddede birçok bina yıkılmış durumda"

06 Şubat 2023 09:18

Sabaha karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de şiddetli biçimde hissedilen deprem nedeniyle binaların yıkıldığı, can ve mal kaybının yaşandığı bilgileri geliyor.

NTV yayınına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Hatay’da AFAD’ın binasının yıkıldığını, Kahramanmaraş'ta da parti binalarının da olduğu caddede çok sayıda binanın yıkıldığını aktardı.

“Şuanda can kaybımız her geçen dakika artıyor. Öncelikle ülkemizin başı sağ olsun. Şu anda bütün belediyelerimizle bölgeye intikal ediyoruz. 5.30’dan beri gelen bütün verileri değerlendiriyoruz. Şu ana kadar bölgeye60 aracımız kurtarma aracımız intikal etti, 600’ün üzerinde personelimiz intikal etti. En kısa sürece çalışmalara başlanacak. Hatay’da beklenenden daha fazla Adana’da var, merkez üssü Kahramanmaraş ilçe ve köylere henüz ulaşılamadı. Malatya, Gaziantep aynı şekilde. Birçok kamu binası da yıkılmış durumda. Hatay’da AFAD’ın binası da yıkılmış. Ciddi sayıda yıkık binalar var. Tüm belediyelerimiz tüm ekiplerini bölgelere gönderiyorlar” bilgilerini paylaşan Torun, " Şu anda sadece bina bina değil bazı yerlerde bir caddenin tamamı yıkılmış durumda. Örneğin Maraş’ta parti binamızın da olduğu caddede birçok bina yıkılmış durumda" dedi.


TIKLAYIN - Kahramanmaraş'ta sabaha karşı 7,7 büyüklüğünde deprem | Can kaybı artıyor; uluslararası yardım çağrısı yapıldı!

TIKLAYIN - Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde deprem | Dakika dakika gelişmeler

TIKLAYIN - Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde deprem; 4. seviye alarma geçildi