Gündem

CHP, Erdoğan Bayraktar'ın sözleri üzerine harekete geçti: "17-25 Aralık operasyonlarının araştırılması için komisyon kurulsun"

31 Ağustos 2021 14:44

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın bir radyo programındaki açıklamalarını tekrar Meclis gündemine getirdi. CHP'li Hakverdi, TBMM Başkanlığı’na sunduğu araştırma önergesi ile 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının araştırılması için komisyon kurulmasını talep etti.

CHP’li Hakverdi, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları ile ilgili olarak, “Dosyada ne varsa kabul ediyorum, benim suçum. Telefondaki konuşmalar bana aittir, tapeler bana aittir, renkli çekilen kameralar, teknik takiptekilerin hepsi bana aittir” ifadelerini anımsattı.

Bayraktar’ın iddialarının araştırılması için TBMM’ye Araştırma Önergesi veren Hakverdi, “Ülkemizin bu tarz ilişkilerle anılması, tüm vatandaşlarımıza zarar vermekle birlikte; Türkiye Cumhuriyeti’ni dünya kamuoyunun gözünde küçük düşürmektedir. Dönemin paydaşlarından biri olan Bayraktar’ın itiraf niteliğindeki açıklamaları, bu konunun üzerine giderek suçlulara hak ettiği cezaların verilmesi adına tarihi bir fırsattır. 17-25 Aralık sürecinin yeniden araştırılması TBMM’de görev yapan tüm milletvekillerinin omzuna yüklenmiş bir görevdir” ifadelerini kullandı.

Bayraktar ne demişti?

Bayraktar, "Benim dosyamda ne varsa, hepsi doğrudur. Benim dosyamda ne varsa, hem tapeler doğrudur, hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur. Onlarınkiler yanlış olabilir, benimkiler doğru" demişti. 

Bayraktar söz konusu sözlerinin ardından yeni bir açıklamada daha bulunmuş, "Tapeleri ve teknik takip tutanaklarını tarafsız gözle okuyan herkes, dosyanın ne kadar boş olduğunu ve ne kadar zalimce hazırlandığını anlayacaktır" demişti.

TIKLAYIN - Erdoğan Bayraktar'dan yeni açıklama: Tarafsız gözle okuyan herkes, dosyanın ne kadar boş olduğunu anlayacaktır