Politika

CHP'den yurt dışı hamlesi: Türkiye İttifakı ruhu, dünyaya açılacak

CHP Parti Okulu'nun da yurt dışı birliklerini kapsayacak şekilde genişletilmesi de planlanıyor

02 Temmuz 2024 08:05

CHP, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik önemli bir örgütlenme hamlesi başlatıyor. Parti, “Türkiye İttifakı” ruhunu yurt dışına taşımayı hedefleyerek, geniş çaplı bir üye kampanyası ve federasyonlaşma süreci planlıyor.

İstanbul’da düzenlenen CHP Yurt Dışı Birlikleri İkinci Yüzyıl Vizyon Çalıştayı'nda alınan kararlara göre, CHP yurt dışı örgütlenmelerini federasyon modeli üzerinden yürütecek. Bu süreç, özellikle Almanya gibi ihtiyaç duyulan ülkelerde başlatılacak ve CHP Yurt Dışı Konfederasyonu'nun kurulmasıyla tamamlanacak.

Parti okulu

BirGün'den Mustafa Bildircin'in aktardığına göre, parti, yurt dışı birliklerini Genel Merkez ile entegre ederek, üye ve seçmenlerine ulaşmayı ve kamuoyuna etkili mesajlar verebilmeyi hedefliyor. Ayrıca, CHP Parti Okulu'nun da yurt dışı birliklerini kapsayacak şekilde genişletilmesi planlanıyor.

Göçmenler

Öte yandan, Avrupa'da yükselen aşırı sağcılık ve ırkçılıkla mücadele edilmesi, yurt dışındaki Türk vatandaşlarının yaşadığı sorunlara çözümler üretilmesi gibi konular da CHP'nin gündeminde yer alacak. Parti, yurt dışındaki Türklerin uçak bileti fiyatlarından cenaze hizmetlerine, Türkçe eğitimden ehliyet kullanımına kadar çeşitli sorunları ele alacak.