Politika

CHP’deki Mezitli krizi sürüyor

Aday gösterilmeyen Başkan Tarhan: Özgür Özel'le görüştüm şikâyetlerimi anlattım

16 Ocak 2024 12:25

Eray Görgülü

CHP’de aday belirleme sürecinin krize dönüştüğü Mersin’in Mezitli ilçesi ile ilgili tartışmalar sürerken, yeniden aday gösterilmeyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, olaylı Parti Meclisi toplantısından sonra Genel Başkan Özgür Özel’le bir araya gelerek şikâyetlerini anlattığını açıkladı. Tarhan, “Temayül dedik gündeme almadılar, ilçe örgütü bizi istedi onu da dikkate almadılar. Kişisel ilişkilere göre aday belirleniyor. Genel Başkanımızla yüz yüze görüştüm hepsini anlattım” dedi. 

CHP’nin 6’sı büyükşehir olmak üzere toplam 242 seçim çevresinde aday belirlediği son Parti Meclisi (PM) toplantısı sırasında PM salonuna girerek Mersin adaylarına itiraz eden Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, CHP TBMM Grup Başkanvekili, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a tepki göstermişti.

PM salonunda yükselen sesler Genel Merkez koridorlarına da yansımış, Çakır’ın Mezitli’de aday gösterilen Ahmet Serkan Tuncer’e itiraz ettiği iddiası gündeme gelmişti. 

"Şikâyetlerimi Genel Başkan’a anlattım"

Gergin toplantının ardından parti içerisinde Mersin’le ilgili tartışmalar sürerken, yeniden aday gösterilmeyen mevcut CHP’li Başkan Neşet Tarhan, Genel Başkan Özgür Özel’le bir araya geldiğini ve şikayetlerini aktardığını söyledi. 

"Temayül gündeme alınmadı, ilçe örgütü de adayımız ‘Tarhan’ dedi"

T24’e konuşan Tarhan, kongre sürecinde ilçe seçimlerine değişimci grup olarak girdiklerini hatırlatarak, şunları söyledi: “Genel Merkez’in söylemlerine, demokrasiden yana olan düşünce ile de ilçe yönetimimiz adayın temayül yoklaması ile belirlenmesini istedi. Genel Merkez de örgüte soracağız, anketlere bakacağız demişti. Kim çıkarsa çıksın itiraz etmeyecektik. Ancak, temayül gündeme alınmadı.

Bunun üzerine, ilçe örgütümüz de temayül olmayacaksa biz kendi adayımızı önerelim dedi ve PM toplantısının olduğu gün yönetim kurulu kararı ile biz Neşet Tarhan’ı istiyoruz diye karar aldı. Karar oy birliğiyle alındı. Ben belediyeyi 2014’te yüzde 43 ile aldım. 2019’da oyumuz yüzde 57’ye çıktı. AKP ve MHP oyları da aradaki fark kadar yüzde 14 geriledi. Anketlerde yüzde 70’lere varıyoruz. 

"Cumartesi günü mitinge hazırlanıyoruz"

Durum böyleyken öyle bir aday belirlendi ki. Tabii ki başka bir arkadaş da olabilir. Ama aday gösterilen kişinin geçmişte CH’ye oy vermeyin, MHP’ye oy verin dediği sözler kamuoyunun gündemine geldi. Ben bunları PM kararı sonrasında Genel Başkanımız Özgür Özel’le yüz yüze de görüşerek anlattım.

Bu yanlışlıklar düzeltilmezse Büyükşehir’i de kaybedebiliriz. Şu anda birçok şeyi de gündeme getirmiyoruz. Tek odaklandığımız nokta 20 Şubat son gün. Bu cumartesi günü de ilçede demokrasi mitingi düzenliyoruz. Siyasi bir toplantının ötesinde haklılığımızı anlatacağız."