Politika

CHP’deki danışman tartışması sürüyor: Bu kalibrede bir arkadaşımıza genel başkanımızın danışacak hiçbir şeyi olamaz

07 Temmuz 2023 19:09

Eray Görgülü

CHP’de Gökşen Anıl Ulukuş’un, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na danışman olarak atanması ve ardından görevden alınma süreci ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Görevden alınan Ulukuş’un Genel Merkez’e “Baskılara dayanamamış olabilirsiniz ama her şeyin bir usulü var” ifadesini kullanmasının ardından Eski CHP Gençlik Kolları Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Umut Akdoğan da, “Siyasi yelpazenin her köşesinde kollarımızı açalım isterim ama bu büyüme hormonlu olamaz. Bu kalibrede bir arkadaşımıza CHP Genel Başkanımızın danışacak hiçbir şeyi olamaz. Bu arkadaşımızın yaptığı açıklama dahi kendisine gösterilen tepkinin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Çünkü Parti içi süreçleri yaşamamış, Parti içinde en tabandan başlayarak bir emek vermemiş. Kendisine verilen tepkiyi o nedenle anlayamamış” dedi.

Eski Zafer Partili Gökşen Anıl Ulukuş’un 4 Temmuz’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na danışman olarak atandığını duyurmasının ardından, geçmişte yapmış olduğu paylaşımlar nedeniyle hem sosyal medyada hem de Parti içerisinde Ulukuş’a yönelik tepkiler dile getirilmişti.

CHP’den bugün yapılan açıklamada ise, Gökşen Anıl Ulukuş’un 4 Haziran’dan önce atandığı ve daha sonra danışmanlık görevinden alındığı belirtildi. Bunun üzerine Ulukuş da 4 Haziran’dan sonra Kılıçdaroğlu’na durumunu dört kez sorduğunu ve “Burada 90 tane danışman vardı, bu karar onlar için. Sen devam et” cevabını aldığını söyledi.

Bu gelişmeler üzerine yaşanan tartışmaya CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan da katıldı. T24’ün, tartışmalarla ilgili sorusunu yanıtlayan Akdoğan, partinin siyasi yelpazesinin büyütülmesine olumlu baktıklarını belirterek, “Ancak bu büyüme hormonlu olamaz” dedi.

Eski CHP Gençlik Kolları Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Umut Akdoğan

"CHP Gençlik kolları, birçok siyasi partinin tarihinden daha eskidir"

Bu kişilerin öncelikle il gençlik kollarında ter dökmesi gerektiğini kaydeden Akdoğan, şunları söyledi:

Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kollarının tarihi birçok siyasi partinin tarihinden daha eskidir. 1951’de yapılan CHP 9’uncu Olağan Kurultayında alınan kararlardan bir tanesi de Gençlik Kolları kurulmasıdır. 1954’te CHP Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu, Suphi Baykam’ın Başkanlığında kurulur. Gençlik kolları adeta bir Ocak, bir Siyaset Okuludur. Bu ocak, bu siyaset okulu, daha önce başbakan, nice bakanlar çıkartmıştır. Hatta CHP Genel Başkanı çıkartmıştır, sayısız milletvekili çıkartmıştır. Bülent Ecevit, Altan Öymen, Hikmet Çetin gibi isimler, bu okuldan yetişerek Partimize liderlik, ülkemize hizmet etmiştir. Bu okul, ortanın solu hareketinin gelişmesinde, demokratik sol felsefenin siyasal bilincimizde yerleşmesinde büyük rol oynamıştır. Ciddi bir yapılanma ile gençlik kolları 1961 ve 1980 arasında 10 kurultay yapmıştır.

“Her bir neferi doğal danışmandır”

Demokrat Parti’nin iktidarda olduğu o dönemde CHP Gençlik Kollarına karşı gençlik yapısının başına getirdiği ismin Türk siyasetine bıraktığı iz dahi CHP gençlik kollarının ağırlığını gösterir. Kim o isim, Hüsamettin Cindoruk. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları, bu fikri zenginliğinin yanı sıra Gerede’de, Niksar’da, Elazığ’da, İzmir Havaalanı’nda, Nevşehir’de Genel Başkanına karşı düzenlenen saldırılarda ve suikast girişimlerinde mermilere karşı siper olmayı da bilmiştir. Yani CHP Gençlik Kolları hem fikren, hem bedenen büyük bir tarihsel destandır. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları bunca isim yetiştirirken, Cumhuriyetin 100’üncü yılında nice değerleri yine içinde barındırmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarının her bir neferi, CHP Gençlik Kollarının her bir Merkez Yönetim Kurulu Üyesi CHP Genel Başkanının doğal danışmanıdır.

“İlçe ve il gençlik kollarında alın teri akıtmalıdır”

Genç bir arkadaşımız önce bulunduğu ilçenin gençlik kollarında görev yapmalı, sonra il gençlik kollarında alın teri akıtmalı, daha sonra CHP Gençlik Kolları okulundan mezun olmalı ve bu mezuniyetle Parti içerisinde üst düzeyde gerektiğinde danışmanlık gerektiğinde yöneticilik yapmalıdır.

“Bu kalibrede bir arkadaşımıza, danışacak hiçbir şeyi olamaz”

Partinin büyütmesini isterim, yeni gençler katılsın isterim, siyasi yelpazenin her köşesine kollarımızı açalım isterim. Ama bu büyüme hormonlu olamaz. Doğal seyrinde olması zorunluluktur. Bu kalibrede bir arkadaşımıza CHP Genel Başkanımızın danışacak hiç bir şeyi olamaz. Bu arkadaşlar bildiklerini önce ilçe başkanlarımıza sunar. Kazandığı güvenle il örgütü düzeyinde fikirlerini yaşamla buluşturur. Orada pişer, güven kazanır, yetiştir bu sefer genel merkeze gelir. O zaman da hepimizin başının üstünde yeri olur. Bizler bu aşamalardan geçtik de geldik. Siyasette ağaca sizi biri çıkarttıysa oradan inemezsiniz düşersiniz. Bu genç arkadaşımızın hızlı düşüşü herkesin kulağına küpe olmalıdır.