Politika

CHP'de Şişli adaylığı için ibre avukat Aslı Kazan'a mı dönüyor?

CHP'den bazı isimler, Kazan'a, aday gösterilmesinin düşünüldüğünü iletti

31 Ocak 2019 14:13

T24

CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde adayını belirlemediği belediyeler için 2 Şubat Cumartesi günü Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi'ni (PM) toplayacak. Kritik PM'de adayları henüz belirlenmemiş 296 belediye arasında Şişli de bulunuyor. Şişli Belediye Başkanlığı adaylığı için ibrenin, İstanbul'un önde gelen avukatlarından Aslı Kazan'a döndüğü konuşuluyor.

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, aday gösterilmemesi üzerine CHP'den istifa ederek DSP'nin Şişli adayı oldu. Halen Şişli Belediye Başkanı olan Hayri İnönü de, belediye meclisinde yaşadıklarını Marquez'in ünlü cinayet romanı "Kırmızı Pazartesi"ye benzetirken Sarıgül'e ağır eleştiriler yöneltti. 
Birgün gazetesinden Tuğçe Çınar'a konuşan İnönü, "Mustafa Sarıgül'ün belediye meclisi kararı ile kendi vakfının üzerine geçirdiği 500 milyon dolar değerindeki 9 gayrimenkul ile Bilgi Üniversitesi'ne 2 TL'ye sattığı Kuştepe Kampüsü'nü geri almak için başlattığım mücadele önemli bir faktördü. Göreve geldikten sonra bu gayrimenkulleri geri almak için açtığım 40 davayı kazandım. Bunun çeşitli kesimlerden aldığı tepkiyi siz bir hayal edebilir misiniz" dedi.
 
Daha önce Fidan Aslan Eroğlu'nun da konuşulduğu Şişli için Aslı Kazan'ın adının geçtiğini Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat da yazdı. 
T24'ün aldığı bilgiye göre, kritik MYK ve PM öncesinde CHP'den ayrı ayrı birkaç kişi tarafından aranan Aslı Kazan'a, Şişli Belediye Başkanlığı için CHP'den aday gösterilmesinin düşünüldüğü iletildi.

Aslı Kazan kimdir?

Aslı Kazan İstanbul'da doğdu, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 
Başta insan hakları olmak üzere ifade özgürlüğü ve basın hukuku konularındaki çalışmalarıyla bilinen Aslı Kazan, Gezi sürecinde İstanbul Mimarlar Odası'nın avukatlığını da üstlendi. 
Aslı Kazan, halen, Türkiye'nin en kıdemli hukukçularından olan babası eski İstanbul Barosu Başkanı avukat Turgut Kazan ile birlikte  Kazan Hukuk Bürosu'nu yönetiyor.  
İyi derecede İngilizce ve İtalyanca biliyor.