Politika

CHP'de Kurultay öncesi son hamleler: Kılıçdaroğlu'nun ekibi de Özel'in ekibi de "kazanıyoruz" diyor

Kılıçdaroğlu ekibi, "800’e 530 oyla alıyoruz" açıklaması yaparken, Özel'in ekibi, "Seçimi alacağız, kutuplaştıracak söylemle meşgul değiliz" karşılığını veriyor

01 Kasım 2023 13:55

CHP’de Genel Başkanlık yarışının yaşanacağı 38. Olağan Kurultay'a günler kala, karşılıklı hamleler de hız kazandı. İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in, 185 delegenin imzasını Özgür Özel’e teslim etmesine, CHP Genel Merkezi'nden milletvekillerinin katıldığı organizasyonla yanıt verildi. Kurultay hesapları da netleşmeye başlarken Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan milletvekillerinden olan Ali Öztunç, kurultayı 800’e karşı 530 oyla alabileceklerini söyledi. Özgür Özel ekibi ise, “Seçimi alacağız, rakamlarla, kutuplaştıracak söylemle meşgul değiliz” değerlendirmesini yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP TBMM Grup Başkanı Özgür Özel’in Genel Başkanlık için yarışacağı kurultaya üç gün kala, karşılıklı hamleler hız kazanmaya başladı. İstanbul İl Kongresi’ni kazanan değişim ekibi, kurultaya günler kala önemli bir hamle yaptı. İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 196 kurultay delegesinin 185 imzasını dün akşam Ankara’ya gelerek Özgür Özel’e teslim etti. Dün akşam geç saatlerde gerçekleşen buluşmanın ardından iki isim birlikte basın açıklaması yaptı. 

Toplantı gece geç saatlerde organize edildi

Değişimcilerin imza hamlesinin ardından da CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Meclis’te milletvekillerinin katılacağı bir destek açıklamasıyla yanıt verme kararı aldı. Edinilen bilgiye göre dün gece saat 23.00 civarında Kılıçdaroğlu’na imza veren 95 milletvekiline mesaj gönderildi ve bugün saat 11.00’de Meclis’te düzenlenecek toplantıda hazır bulunmaları istendi. MYK üyeleri de gece yarısı milletvekillerini tek tek telefonla arayarak toplantıya gelmelerini istedi. 

95 vekil imza vermişti, 71 milletvekili katıldı

Bugün Meclis’te düzenlenen toplantıya 71 milletvekili katılırken CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, imza veren diğer milletvekillerinin mazeret bildirerek toplantıya katılmadığını söyledi. Öztunç, kurultay hesapları ile ilgili de “Kimse hiçbir yere blok oy götüremez, kimse delegenin iradesine hükmedemez. İstanbul normal ama Anadolu var. Hesaplamalarımızda 800’e 530 civarında bir rakamla genel başkanımızın kurultayı alacağını görüyoruz” dedi. 

“Tamamıyla birlikte yol yürümeye hazır olarak çıkacak”

T24, Ali Öztunç’un bu iddiasını değişim ekibine sordu. Özgür Özel’le birlikte hareket eden değişim ekibinin değerlendirmesi ise “Biz seçimi alacağız. Rakamlarla kutuplaştıracak söylemlerle meşgul değiliz. Özgür Özel Genel Başkan olduktan sonra Kurultay salonundan bin 366 delegenin tamamıyla birlikte yol yürümeye hazır olarak çıkacak. Hiçbir delegenin, hiçbir üyenin kalbini kırabilecek söylem kullanmadık, kullanmayacağız” şeklinde oldu. 

Ekrem İmamoğlu, cuma günü Ankara’ya geliyor

Öte yandan Özgür Özel’e desteğini açıklayan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kurultay Divan Başkanlığı teklifini kabul eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cuma günü Ankara’ya gelmesi bekleniyor.

Özgür Özel’le Kurultay öncesinde baş başa görüşme yapması beklenen İmamoğlu’nun delegelerle de bazı temaslarda bulunma ihtimaline dikkat çekiliyor.

Öte yandan CHP Genel Merkezi de Kurultay öncesinde Ankara’ya gelen delegelere yemek organizasyonu yapıyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılmayacağı, MYK üyelerinin yer alacağı yemek dört farklı restoranda yapılacak. Yemeğe, delegelerin yanı sıra 130 milletvekilinin tamamı davet edilecek.