Politika

CHP, yeni adaylarını açıkladı: İstanbul Fatih ve Pendik'te İmamoğlu'nun kurmayları belediye başkan adayı oldu

CHP'nin yeni açıkladığı 126 isim arasında "değişimciler" ekibinden Muharrem Erkek Çanakkale'de, Fethi Yaşar Yenimahalle’de aday olurken, İmamoğlu'nun kurmaylarından Polat ve Balyalı'nın da adaylığı dikkat çekti

21 Aralık 2023 22:24

T24 Ankara

CHP, 2024 yerel seçimleri için bu kez 35 seçim bölgesinden il ve ilçe belediye başkan adaylarını duyurdu. Aralarında büyükşehir belediyelerinin de yer aldığı 126 aday bulunurken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yeniden aday olan Ekrem İmamoğlu'nun kurmaylarından olan Mahir Polat ve Süleyman Tarık Balyalı'nın da adaylığı dikkat çekti. Mahir Polat İstanbul Fatih'ten, Balyalı ise Pendik'ten aday gösterildi. Kurultay döneminde Özel’e destek vererek "değişimciler" ekibinde yer alan eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek Çanakkale’de, Ankara Yenimahalle'de ise Fethi Yaşar aday gösterildi. 

CHP, Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında yerel seçimler için il ve ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Parti, önceki hafta 14 Aralık'ta 226 il ve ilçede belediye başkan adaylarını belirlemişti. Aralarında İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara adayı Mansur Yavaş, Balıkesir adayı Ahmet Akın, Bursa adayı Mustafa Bozbey, Bolu adayı Tanju Özcan'ın da olduğu dördü büyükşehir belediyesi olmak üzere 226 seçim bölgesinde il ve ilçe belediye başkan adayları açıklanmıştı.

İmamoğlu, teşekkür etmiş başarı dilemişti

Bugün Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında yeniden toplanan CHP Parti Meclisi’nde (PM), 2024 yerel seçimleri için 35 seçim bölgesinden 126 il ve ilçe için belediye başkan adayları açıklandı. Parti Sözcüsü Deniz Yücel’in açıkladığı adaylar arasında İstanbul’un iki ilçesi dikkat çekti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan Mahir Polat Fatih ilçesinden, İBB CHP Grup Başkanvekili Süleyman Tarık Balyalı da Pendik ilçesinden aday gösterildi. Dün, Aksaray Sanat Meydanı ile Zeminaltı Otoparkı’nın temel atma törenine katılan İmamoğlu, bu çalışmaları gerçekleştiren İBB Miras ekibini kuran eski genel sekreter yardımcısı Mahir Polat’a teşekkür etmiş ve başarı dilemişti.

Muharrem Erkek, Çanakkale adayı

Parti Sözcüsü Deniz Yücel tarafından açıklanan adaylar dikkat çekti. CHP Kurultayı öncesinde Özgür Özel’e destek vererek değişimciler ekibinde yer alan eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek Çanakkale’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterildi. Bu arada Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Fethi Yaşar da Yenimahalle’de yeniden aday gösterildi. 

CHP'nin 3 büyükşehirde de Konya adayı İsmail Sonkaya, Manisa adayı Ferdi Zeyrek, Samsun adayı Cevat Öncü oldu. İllerde ise Kırşehir adayı Selahattin Ekicioğlu, Bartın adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya, Amasya adayı Turgay Sevindi, Ardahan adayı Faruk Demir, Kütahya adayı Eyüp Kahveci oldu.

CHP Parti Meclisi sonucu belirlenen 31 Mart 2024 Yerel Seçimi Aday Listesi

CHP'nin ilk açıkladığı beş şehirde adayı: İmamoğlu, Yavaş ve Tanju Özcan

CHP, 14 Aralık'taki PM toplantısının ardından toplam 226 il ve ilçedeki adaylarını açıklanmıştı. 

Bu kapsamda, PM’de yapılan oylamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş partinin resmen belediye başkan adayları olarak belirlendi.

Balıkesir adayı eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Bursa adayı eski Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu döneminin tartışmalı isimlerinden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da Bolu adayı olarak belirlendi.

TIKLAYIN - CHP'de İstanbul belediyeleri için adaylık yarışı; Şişli, Beşiktaş, Kadıköy ve Adalar'da büyük rekabet

TIKLAYIN - CHP beş şehirde adayını belirledi: İmamoğlu ve Yavaş resmen aday, Bolu adayı ise Tanju Özcan!

CHP'nin aralarında dört büyükşehir belediyesinin de bulunduğu 226 seçim bölgesindeki il ve ilçede belediye başkan aday listesi