Kültür-Sanat

Chi Art Gallery, doğanın sessiz ama güçlü mesajlarından ilham alan "Mümkün" sergisiyle yeni sezona giriyor

"Doğanın denge ve uyum içinde kalma isteğinde olduğunu hatırlatan 'Mümkün' sergisi, sanatseverleri bu seslenişe kulak vermeye davet ediyor"

23 Eylül 2024 09:23

T24 Kültür Sanat

Chi Art Gallery, yeni sanat sezonunu 21 Eylül'de "Mümkün" adlı karma sergiyle karşıladı. Alla Güner, Eda Taşlı, Ekinakis, İrem Yörükoğlu, Orçun Beslen, Rabia Kalyoncuoğlu ve Zafer Malkoç'un üretimlerini bir araya getiren sergi, insanın doğayla olan ilişkisini yeniden düşünmesi için bir çağrı başlatıyor.

Daha iyi bir dünyanın mümkün olduğunu söyleyen ve çözüm arayışında olan sergi, güncel problemlerden etkileniyor ve eleştirel bir bakış açısı getiriyor. Doğanın denge ve uyum içinde kalma isteğinde olduğunu hatırlatan "Mümkün" sergisi, sanatseverleri bu seslenişe kulak vermeye davet ediyor.

Geleceği ve kendimizi korumanın bu yoldan geçtiğini vurgulayan seçkideki eserler, bir arada yaşamanın, canlıların yaşam hakkının, yaşamın özünü oluşturan toprak, su, hava ve ateşin temel konularımız olması gerektiğinin altını çiziyor. Değişimin her bireyin kendi dünyasında başlayacağını, her birimizin sorumlu olduğumuzu, eylemsizliğimizin ve düşüncesiz bireysel seçimlerimizin hepimize zarar vereceğini hatırlatarak birlik olmaya davet ediyor:

"Yüzyıllardır doğanın çeşitli cömertliklerinden faydalanıyoruz. Doğanın dengesini bozan tatsız müdahalelerimizin zaman içinde sonuçlarını hissetmeye başladığımız bir dönemdeyiz. Sevimlileştirdiğimiz adıyla 'iklim krizi' her kriz gibi normalleştirilirken, evimizin önünde her gün göz göze geldiğimiz hayvanlar yok olurken, doğamız yanıp kül olurken, en ufak bir şüphe duymadan ortak paydamıza kayıtsız kalmak mümkün mü?"

Sergi 3 Kasım tarihine dek ziyaret edilebilecek.


Kızılcık Şerbeti'nin iftiracı "deli kadınları" iş başında; Sönmez ve Pembe'ye sevgili adayı yok mu?