Medya

ÇGD'den gazetecileri hedef gösteren MHP'ye: Siyasilerin bu tutumu gelenek hâline geldi, bu yanlıştan dönün!

12 Haziran 2024 15:14

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Halk TV, TV 100, Sözcü TV, Barış Yarkadaş, Bahar Feyzan, Ali Kemal Erdem, Osman Sert'in hedef gösterilmesine tepki göstererek, siyasilere bu yanlış tutumdan dönmeleri çağrısında bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve Feti Yıldız, yaptıkları açıklamalarda bazı gazetecileri hedef gösterdi. Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, "Halk TV, TV 100 ve Sözcü TV gibi solcu gazetecilere ekranı pazarlayan medya kuruluşları; Barış Yarkadaş, Bahar Feyzan, Ali Kemal Erdem, Osman Sert gibi MHP muarızı tipleri ekrana çıkararak partimize saldırmalarını sağlamaktadır. Şuuraltında MHP düşmanlığı şifrelenmiş olan gazeteci Abdülkadir Selvi de meşrebi ve tıyneti icabı, MHP muarızı koroya zaman zaman gönüllü olarak katılmaktadır. Medyada fitne ve bozgunculuğun nevi şahsına münhasır bir versiyonunu temsil eden Selvi, patlamaya hazır bir canlı bomba gibi taraflar arasında gidip gelmektedir. Selvi; vicdanı değil, ahlakı kanayanlarla birliktedir" dedi.

Gazetecilerin hedef gösterilmesine karşı açıklama yapan ÇGD, şu ifadeleri kullandı: 

"Siyasiler tarafından gazetecilerin tehdit edilmesi son dönemde adeta gelenek haline gelmiştir.

Son olarak MHP tarafından yapılan açıklamada bazı yayın kuruluşlarının ve gazetecilerin isimleri verilerek hedef haline getirilmesi tehlikeli ve kabul edilemez bir tutumdur.

Siyasileri bu yanlış tutumlarından dönmeye davet ediyor, gazetecilerin güvenliğini tehdit eden her türlü yaklaşımın karşısında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz!"


TIKLAYIN - MHP'den peş peşe açıklamalar; gazetecileri isim vererek hedef gösterdiler