Gündem

Ceylan Ertem: Çocuk enkaz altından çıkarılıyor, bir ‘muhabir’ yüzüne mikrofon uzatıyor; bu habercilik mi, delirdiniz mi siz!

06 Şubat 2023 19:13

Sanatçı Ceylan Ertem, "TV’de gördüm, çocuk enkaz altından çıkarılıyor. Bir ‘muhabir’ hanım çocuğa ‘el salla el salla kurtuldun’ diye baskı yapıyor. Arabanın kapısını kapatmıyor, çocuğun yüzüne mikrofon uzatıyor. Bu habercilik mi? Delirdiniz mi siz?" dedi. 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde bu sabah saat 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem, 10 ilde etkili oldu. Ardından saat 13.24'te merkez üssü Elbistan olan 7,6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi. 

Resmi açıklamalara göre; bin 541 yurttaş hayatını kaybetti, 9 bin 733 yurttaş yaralandı. Arama kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

Bir muhabirin, enkaz altından çıkarılan çocuğa mikrofon uzatmasına tepki gösteren Ceylan Ertem, şu paylaşımı yaptı: 

"Tv’de gördüm, çocuk enkaz altından çıkarılıyor. Bir ‘muhabir’ hanım çocuğa ‘el salla el salla kurtuldun’ diye baskı yapıyor. Kız çocuğu dehşet içinde. Arabanın kapısını kapatmıyor, çocuğun yüzüne mikrofon uzatıyor. Arkadaşlar ne yapıyorsunuz? Bu habercilik mi? Delirdiniz mi siz?" 

Gazetecilik üzerine akademik çalışmalar yapan Doç. Dr. Esra Arsan da Ceylan Ertem'in paylaşımını alıntılayarak, "Yapmayın! Yapmayın! Reyting her şey değil. Azıcık saygı!" dedi.  

TIKLAYIN: Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğünde deprem | Dakika dakika gelişmeler