Çevre

Çevrecilerin karşı çıktığı Bodrum’daki otel inşaatı için “villa sayısını artırma” talebi geldi!

görsel temsilidir

25 Ekim 2023 08:51

Çevrecilerin “doğa katliamına sebep olduğu” gerekçesiyle karşı çıktığı Bodrum’daki 91 villalık site inşaatında yeni bir gelişme yaşandı. İnşaat şirketi villa sayısını artırmak istedi.

Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Anonim Şirketi, Gökçebel mevkiinde “Bölge Özelleştirme İdaresi”nden satın aldığı Hazine arazisinde otel çalışmasına başlamak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunmuştu. Bölgede yapmak istediği 91 villa yapımı için “Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı alan şirket çalışmalara başladı. Proje yapımı sırasında kayadan dağın iş makineleri tarafından parçalanması yaşam savunucularının da tepkisini çekti. Aynı zamanda Bodrum Yurttaş İnsiyatifi bölgenin Akdeniz foklarının da barınma alanı olduğunu açıkladı.

Buna karşın bölgede yapılaşma çalışmaları hız kesmeden devam etti. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Bölgede çalışmalar devam ederken şirket, bakanlığa yeni bir başvuruda daha bulundu. Bakanlığın internet sitesinde yazan bilgiye göre şirket, projesi için kapasite artışı talep etti. Onaylanması durumunda alanda altı villa daha inşa edilecek ve toplam villa sayısı 97’ye çıkacak.