Gündem

Çetinkaya'nın görevden alınmasına CHP'den ilk tepki: Bunu yapanlar "Bizim ekonomi yönetimimize güvenin" deme hakkını kaybetmiştir

06 Temmuz 2019 06:48

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından görevinden alınmasına eski Hazine Müsteşarı ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak tepki gösterdi. Öztrak, "Bunu yapanlar 'Bizim ekonomimize güvenin' deme hakkını kaybetmiştir" dedi.

Erdoğan'ın görevden alma kararı Merkez Bankası tarihine geçti. Alınan bilgiye göre bugüne kadar hiçbir Merkez Bankası başkanı görevinden alınmadı. Çetinkaya'nın da görev süresi yaklaşık 10 ay sonra dolacaktı.

CHP'den tepki

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak Erdoğan'ın görevden alma kararının hemen ardından Twitter'dan bir mesaj paylaştı. Görevden alma kararını sert ifadelerle eleştiren Öztrak şunları kaydetti: 

"Bunu da gördük. Bağımsız TCMB’nin Başkanı, Cumhurbaşkanı tarafından kurumsal hedeflere ulaşılamaması gerekçesiyle bir gece yarısı görevden alındı. Bunu yapanlar bizim ekonomi yönetimimize güvenin deme hakkını kaybetmiştir. TCMB Sarayın elinde tutsaktır NOKTA."

 

Yarkadaş: Çetinkaya, İhtiyaç Akçesi'nin Hazine'ye devrine itiraz ettiği için görevden alındı

Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş da sosyal medya hesabından Çetinkaya'nın 'kefen parası' olarak bilinen İhtiyaç Akçesi'nin Hazine'ye devrine itiraz ettiği için görevden alındığını yazdı. Yarkadaş devamında, "2. Dünya Savaşı koşullarında bile bağımsızlığını korumayı başaran MB'nin getirildiği hal üzücü... AKP hiçbir kurumda itibar bırakmadı" diye yazdı.

TIKLAYIN: Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya görevden alındı

TIKLAYIN: Ekonomistler Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya'nın görevden alınması hakkında ne dedi?

TIKLAYIN: Yeni Merkez Bankası Başkanı'ndan ilk açıklama: İletişim kanallarını üst düzeyde kullanacağım

TIKLAYIN: Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'dan Çetinkaya'nın görevden alınmasına ilişkin değerlendirme

TIKLAYIN: Barış Soydan yazdı | En tartışmalı Merkez Bankası başkanının ardından...