Yaşam

Cemil Kılıç'tan yeni kitap: Kur'an'da bulunan Türkçe kelimeler de yer alıyor

28 Ekim 2023 20:05

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlikten ihraç edilen ilahiyatçı yazar Cemil Kılıç'ın yedinci kitabı "Allah Adına" salı günü okurlarıyla buluşuyor.

Cemil Kılıç yeni kitabında 'dindar görünüp din adına günah işleyen iktidarların tarihini' anlatırken, tarihe mal olmuş kişilerin "Allah Adına" nasıl cinayete kurban gittiğini aktarıyor. 

Kitapta Kerbela faciası olarak bilinen Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin’in katledilmesinden, Hizbullah tarafından işkenceyle öldürülen Müslüman feminist yazar Konca Kuriş’in cinayetine kadar din adına işlenen cinayetler sıralanıyor. 

Kur'an'da bulunan Türkçe kelimeler 

Cemil Kılıç’ın yeni eserinde Kur’an’da yer alan Türkçe sözcükler başlığı da dikkat çekiyor. Kılıç’ın iddialarına göre “gassak, ekvab, tennur ve birçok sözcüğün kökeni Türkçe…

Kitaptan öne çıkan başlıklar şöyle:

- Hz. Muhammed ve İslam Düşüncesi: İslam'ın temelleri ve değişimi
- Hallâc-ı Mansur ve Tanrı'yım Çığlığı: Hallâc-ı Mansur'un ölümü ve tasavvufun etkisi
- Alevilikte Muharrem Ayı ve Zulümler: Alevilik ve tarih boyunca yaşanan zulümler
- Pir Sultan Abdal ve Kültürel Kimlik: Pir Sultan Abdal'ın ölümü ve Alevi kimliği
- Mustafa Fehmi Kubilay ve Cumhuriyet: Mustafa Fehmi Kubilay'ın ölümü ve Cumhuriyet değerleri
- Evrim Kuramı ve Din İlişkisi: Evrim kuramı ve dini inançlar
- Ferhunde Melikzade ve İlahiyat: İlahiyat öğrencisi Ferhunde Melikzade'nin ölümü
- Atatürk ve Hakaretlere Karşı Duruş: Atatürk'e yönelik hakaretlerin reddi
- Deprem ve Tarikat Etkisi: Depremler ve tarikatların etkisi
- Tengricilik ve Geleneksel İnançlar: Geleneksel inançlar ve Tengricilik

Cemil Kılıç kimdir?

1975 tarihinde İstanbul’da doğdu. Sinop Gerze nüfusuna kayıtlıdır. Eymir Türkmenlerindendir. İlköğrenimini Sinop ve İstanbul’da tamamladı. İstanbul’da Küçükköy İmam Hatip Lisesi’nin ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin Kelam ve İslam Felsefesi Bölümü’nü bitirdi.

1998 yılında aynı üniversitenin Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Enstitüsü, Sosyoloji ve Sosyal Antropoloji Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitimine başladı.1999 yılında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğine atandı. 2001 yılında; “Ümmet Sisteminden Ulus Devlete Geçişte Harf İnkılabının Kültürel Değişim Üzerine Etkileri” teziyle Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

2001-2002 yıllarında askerlik görevini yaptı. 2006 yılında Eğitim İş Sendikası İstanbul örgütlenmesine katıldı. O yıldan bu yana Eğitim İş şube yönetim kurullarında yönetici olarak görev aldı.
2023 yılında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne üye oldu. Yurt içi ve yurt dışında pek çok söyleşi, konferans ve bilgi şölenine konuşmacı olarak katıldı, katılıyor.

Pek çok gazetede demeçleri ve yazıları yayımlandı. Çeşitli radyo ve televizyon kurumlarında dinsel içerikli programlar yaptı. Halen programları devam etmektedir.
Cemil Kılıç’ın yayımlanmış 10’u aşkın kitabı bulunmaktadır.

2019 yılında MEB tarafından görevinden uzaklaştırıldı.3 ay sonra görevine geri döndü. Hakkında açılan dava beraat ile sonuçlandı. 2022 yılı 13 Aralık günü MEB tarafından memurluktan çıkarıldı. İslam mezhepleri, Alevilik ve Türk dili üzerine yaptığı çalışmalarını sürdürmektedir.