Kültür-Sanat

Cem Tuncer’in, ilk solo albümü “Alright!” yayında!

25 Ekim 2019 11:39

Türkiye caz müziğinin gitarist, besteci ve aranjörlerinden Cem Tuncer'in ilk solo albümü “Alright!", Lin Records etiketiyle müzikseverlerle buluştu.  İmza attığı ödüllü dizi ve film müzikleriyle tanınan, cazdan popa pek çok sanatçıyla aynı sahnede yer alan ve stüdyoda çalan Tuncer'in albümü süprizlerle dolu.

Tuncer'e Ricky Ford eşlik etti 

İlk kez Türkiyeli bir müzisyenin albümünde yer alan dünyaca ünlü saksafon sanatçısı Ricky Ford, "Alright!"da Cem Tuncer ile birlikte çalıyor. Albümün mastering’i ise Grammy Ödüllü müzisyen ve ses teknisyeni David Darlington'a ait.

CD ve plak olarak da satışa sunuldu 

Tuncer'e 2011 yılında kurduğu caz grubu Cem Tuncer Quartet'in üyeleri saksafon sanatçısı Engin Recepoğulları, kontrbas sanatçısı Volkan Hürsever, davul sanatçısı Ediz Hafızoğlu ile birlikte Ricky Ford da eşlik ediyor. Dijital müzik kanallarının yanı sıra CD ve plak olarak satışa çıkan albümde, dokuzu Cem Tuncer’e, biri Ricky Ford’a ait 10 orijinal beste bulunuyor.

Abdullah Ibrahim, Charles Mingus, Mercer Ellington, George Cables gibi caz efsaneleriyle aynı sahneyi paylaşan, onlarca albüme imza atan Ricky Ford, bu kez Cem Tuncer'e eşlik ediyor. İlk kez Türkiyeli bir müzisyenin albümünde yer alan dünyaca ünlü saksafon sanatçısı Ricky Ford, "Alright!"da Cem Tuncer ile birlikte çalıyor. 

Caz müziğine dair bir selamlaşma olarak kullanılan "Alright!" albüme ismini verdi. 

Tuncer'in albümü için duayen Neşet Ruacan, "Harika bir caz albümü! Nefis bir stüdyo kaydı ile buram buram caz kokan bir çalışma gerçekleşmiş. Kompozisyonlar bu güzel müzisyenleri çok iyi birarada tutmuş. Harika melodiler ve canlı sololar, kısacası hem konser hem de kulüp ortamlarında aynı canlılıkta çalınmaya hazır, ayrıca da koleksiyonunuzda bulunması şart olan bir caz albümü. Kompozisyonlar pırıl pırıl ortaya çıkarken, solocuların bireysel varlıkları ustaca eşitlenmiş. Tabii ki en güzel parça Z.T Blues. Tebrikler M. Cem Tuncer!" ifadesini kullandı. 

Gitarda Cem Tuncer, tenor saksafonda Ricky Ford ile Engin Recepoğulları, kontrbasta Volkan Hürsever ve davulda Ediz Hafızoğlu’nun yer aldığı “Alright!”ın mix ve kaydını Sinan Sakızlı İstanbul’daki Hayyam Stüdyoları’nda, mastering’ini ise Grammy Ödüllü müzisyen ve ses teknisyeni David Darlington New York’taki Bass Hit Stüdyoları’nda yaptı. Albüm kapak çizimi Burcu Ürgüt, tasarımı ise Yiğit Gürevin'e ait.

 "Intro" adlı single