Ekonomi

Cem Küçük'ten iktidara emekli aylığı eleştirisi: Adalet sağlanmadı

Küçük, emekliye yapılan zammı eleştirerek, 11.500 TL olacağı konusunda yanıldıklarını söyledi

17 Ocak 2024 13:07

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Cem Küçük, emeklilere yapılan yüzde 5 zammı az bularak, "Adalet sağlanamadı" yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan "Memur emeklisi aylıklarında yüzde 49,25 ve SSK ile Bağkur emeklisi aylıklarında ise yüzde 37,57 artış oldu. Farklı artışların açtığı rahatsızlığı gördüğümüz için birbirine yakınlaştıracak yeni bir adım atıyoruz. Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağkur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum" dedi. 

Emeklilerle ilgili merak edilen soru: Kök aylık değişecek mi?

Emekliye yapılan zammı eleştiren Küçük X hesabından şu ifadeleri kullandı: 

"Emekliler için burada son 5- 6 aydır bayağı bir sesimizi çıkarttık. En düşük emekli maaşı hatta 11.500 TL olur dedik orada yanıldık. Öyle olacağını varsaydık. Adalet sağlanması açısından da SSK ve
BAĞ-kur'lulara da memur emeklilerine verildiği gibi yüzde 50 zam verilmeli dedik. Ama olmadı. Yüzde 42,6’da kaldı. Adalet sağlanmadı."

"Yüzde 50 verilseydi de 10 bin lira değil de 11 bin lira alsaydı vatandaş, maaşı 15 bin lira olan 16, 17 bin lira olsaydı da pirüpak, muhteşem bir hayat yaşamayacaktı ama en azından 'Memurlara verildiği gibi işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de verildi' denilecekti. Oranda bir adalet sağlanmış olacaktı. Yoksa 13 bin, 14 bin, 15 bin lira ile de geçinmenin mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz. SSK ve Bağ-Kur yüzde 50'ye tamamlansaydı en azından Anadolu'da rahat ederdi, fakat 10 bin TL ile Anadolu'da da rahat edemez."

TIKLAYIN - Erdoğan açıkladı: Emekli aylıklarına yüzde 5 zam yapılacak

Emekli aylıklarındaki artış belli oldu: İşte ödeme takvimi

En düşük emekli aylığı ne kadar oldu?