Politika

Özgür Özel: Bu seçimlerde devletle millet yarışıyor

30 Mart 2024 11:23

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili İzmir Balçova'da basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Yarın ufak tefek gerginlikler olabileceğini hatırlatan Özel, "Herkes dikkatli olsun. Herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum" dedi. Yarınki seçimin devlet ile millet arasında bir yarışa döndüğünü söyleyen Özel, "Ama bizim tarihimizde ne zaman ki devletle millet yarışmıştır, her zaman millet kazanmıştır. Bugün de devletle millet, devletle Türkiye ittifakı yarışıyor. Milletimiz yine millete kazandıracaktır" ifadelerini kullandı.

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar:

"10 aydır halka kan kusturanların gücü dengelenmeli"

Artık ittifaklar yok, Türkiye ittifakı var. Kampanyanın son günündeyiz. Yarın sandıklar açıldığında israf yerine hizmet yapan halkçı belediyeciliğin halktan gördüğü teveccühü göreceğiz. İkincisi, montaj kasetlerle, korku iklimi yaratarak seçimi kazananlar, 10 aydır halka kan kusturuyorlar. Bu seçimde, geneldeki bu orantısız gücün yerelde dengelenip dengelenmeyeceği belli olacak. Bu iktidar, her şeye rağmen oy alıyorum anlayışına devam ederse, kimsenin sesini duymayacaktır. 

"Herkes dikkatli ve sağduyulu olsun"

Bugüne kadar kazasız belasız geldik. Herkes dikkatli olsun. Yarın ufak tefek gerginlikler olabilir. Seçimlerde olumsuz olaylar yaşanmadı. Yarın da herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum.

İstemeden herhangi bir kişinin kalbini kırdıysak, bundan üzüntü duyarız, haklarını helal etsinler. Bizden yana haklarımız helal olsun.

"Devlet ile millet yarışıyor"

Yarın, Türkiye demokrasisi çok önemli bir adım atarak yeni güne başlayacak. Türkiye'de tek parti rejimine evrilmiş, demokrasiyi askıya almış bir partiyi devlet, devleti de partinin hizmetinde bir aygıt olarak gördükleri müddetçe, adil bir seçimden bahsedemeyiz. TRT, bizim reklamlarımızı parasıyla yayınlamadı. Devletin bütün imkanları bir parti için seferber edildi. Devletin güya tarafsız, kimliksiz olacakları, bürokrat, teknokrat olacakları, siyaset yapmayacakları söylenen bakanları, bütün güçleriyle gelip siyasete karıştılar. Bizi adaylarımız, İstanbul, İzmir ve bütün Türkiye'de bu orantısız güce karşı tek başlarına mücadele etmiştir. Ama bizim tarihimizde ne zaman ki devletle millet yarışmıştır, her zaman millet kazanmıştır. Bugün de devletle millet, devletle Türkiye ittifakı yarışıyor. Milletimiz yine millete kazandıracaktır.