Gündem

Erdoğan'dan Mamak Müftülüğü'nün LGS öncesi öğrencileri camiiye çağırmasına ilişkin açıklama: Zorlama yok, gönüllülük esası var

07 Haziran 2024 15:47

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen günlerde Mamak Müftülüğü'nün LGS öncesi öğrencileri camiye çağırmasına ilişkin, "Geçtiğimiz günlerde Ankara'da bir ilçemizde öğrencilerimizin bir sınav öncesi velileri ile birlikte camiiye gitmesi veya davet edilmesi bakıyorsunuz birilerini son derece rahatsız etti. Burada kimseyi zorlama yok. Sadece gönüllülük esasına göre bir davet var. " dedi.

TIKLAYIN-Mamak Müftülüğü, pazar günkü LGS öncesi öğrencileri camiye çağırdı

Erdoğan, "Atatürk ve silah arkadaşlarının" az geçtiği yönünde eleştirilere maruz kalan Maarif modeline ilişkin "Milletimizin köklü tarih ve kültürünü merkeze alan bir bakış açısıyla hazırlanmıştır. Yeni müfredatımızla öğrencilerimizin milli, manevi, insani değerler istikametinde okuyan, sorgulayan dikkat ve farkındalığı gelişmiş, eleştirel bakabilen, çözüm odaklı bireyler olarak yetiştirilmesini hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı'na katıldı.

"Bundan 21 yıl önce eğitim ile ilgili  verdiğimiz sözü tuttuk"

Burada konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Çocuklar çok erken yaşlardan itibaren küresel kültürün dayatmalarına maruz kalmıştır. Bunların en başında da cinsiyetsizleştirme projeleri vardır. ABD başta olmak üzere batı ülkelerinde ailelerin temel endişe kaynağı çocukları objeleştiren bu sapkın akımlardır. Hep beraber el ele vererek küresel cinsiyetsizleştirme belasının önüne geçeceğimize inanıyorum. 

Bundan 21 yıl önce eğitim ile ilgili milletimize verdiğimiz sözü tuttuk. Uluslararası göstergelerde de çok iyi yerlerdeyiz. 

Öğretmen ataması açıklaması

Bu sene atayacağımız 20 bin öğretmen ile eğitim ordumuzu güçlendireceğiz

Daha önce eğitimin altyapısı gibi temel değerlerinde de sorunlar vardı. Cumhuriyet tarihimizin önemli bir bölümünde bize özgü bizi yansıtan bir eğitim modelimiz olmadı. Eğitim sistemimiz, hayata hazırlamak yerine sınava hazırlamayı önceleyen bir anlayış sisteme damgasını vurdu. İnsan formatlamaya odaklı bir eğitim sistemi ile uzun yıllar idare ettik. Yasakçılık ve tek tipleştirme bu dönemin başka bir özelliği.

Başörtüsü sadece lisede değil üniversitede, kamu da bile yasaktı. 

"Birileri bu ülkede yasakların kalkmasını istemedi"

Birileri bu ülkede yasakların kalkmasını istemedi. Adaletsizliklerin giderilmesini, müfredatın zenginleşmesini istemediler.  göbeğini kaşıyan ada diyerek aşağıladıkları insanların çocuklarının kendileriyle aynı imkana sahip olmasını istemediler. Sınıfsal değişikliğin gerçekleşmemesi için her şeyi yaptılar...

"Öğrencileri camiiye davet de zorlama yok, gönüllülük esası var"

Bu çevrelerin halen kümelendiğini biliyoruz. Geçtiğimiz günlerde Ankara'da bir ilçemizde öğrencilerimizin bir sınav öncesi velileri ile birlikte camiiye devam edilmesi veya davet edilmesi bakıyorsunuz birilerini son derece rahatsız etti. Burada kimseyi zorlama yok. Sadece gönüllülük esasına göre bir davet var. 

Ama aralarında gazeteci siyasetçi olan kimi çevreler buna tahammül edemiyor. Güya laiklik maskesiyle kendi zihin dünyalarındaki faşizmi beslemeye çalışıyorlar. Laikliği din karşıtlığı gibi anlayan ve bunu herkese dayatan 28 Şubat atıklarına biz şu ana kadar boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.

Milletin evlatlarının namaz kılıyor, başörtüsü takıyor diye fişlendiği, ötekileştiği kötü günler geride kaldı. Ekranlarda İmam Hatip okullarımızın öcüleştirildiği günler geride kaldı. Kılık kıyafetinden dolayı insanımızın horlandığı günler geride kaldı. Eski Türkiye'nin kötü alışkanlıklarının tekrar nüksettirilmesine müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz. 

"Hiçbir proje sunmadan sadece "istemeyiz" diyerek ülkeye ve millete hizmet yapılmaz"

Her güzel başarılı ve millet menfaatine olan projeye karşı çıkarak bir yere varılmaz. Ortaya yenilikçi hiçbir proje sunmadan sadece "istemeyiz" diyerek ülkeye ve millete hizmet yapılmaz.

"Maarif Modeli, milletimizin köklü tarihini merkeze alan bir bakış açısıyla hazırlandı"

MEB ülkemizin Türkiye Yüzyılı hedefine ulaşmasında öncü yol üstlenmektedir. Maarif Modeli milletimizin köklü tarih ve kültürünü merkeze alan bir bakış açısıyla hazırlanmıştır. Yeni müfredatımızla öğrencilerimizin milli, manevi, insani değerler istikametinde okuyan, sorgulayan dikkat ve farkındalığı gelişmiş, eleştirel bakabilen, çözüm odaklı bireyler olarak yetiştirilmesini hedefliyoruz. "