Gündem

Mamak Müftülüğü, pazar günkü LGS öncesi öğrencileri camiye çağırdı

31 Mayıs 2024 10:20

Ankara Mamak Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce okullara gönderilen yazıyla, 2 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı öncesinde öğrenciler ve veliler dua için sabah namazında camiye çağrıldı.

Cumhuriyet'ten Figen Atalay'ın haberine göre, tüm resmi ve özel okul müdürlüklerine, şube müdürü Ahmet Fevzi Özdemir imzasıyla yollanan yazı şöyle:

“Mamak Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü’nün ÇEDES yıl sonu kültür şenlikleri kapsamında 1 Haziran Cumartesi günü LGS’ye gidecek öğrencilere moral ve motivasyon açısından Mamak Merkez Camii’nde, sabah namazı, Kuranı Kerim Tilaveti, namaz, tesbihat ve dua ile ‘Ailecek Huzurda Kıyamdayız, Gençler İçin Duadayız’ programı gerçekleştirileceğine ilişkin ilgi yazı ekte gönderilmiş olup öğrenci ve velilerin teşvik edilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

Eğitimci Ali Apaydın, “Amacı akademik ve pedagojik olgunlaşmayı ölçmek olan LGS öncesinde 8. sınıf öğrencilerinin eğitim pratikleri içinde hiçbir yeri olmayan böyle bir etkinliğe ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından teşvik edilmesi, 21. yüzyıl Türkiye’si adına en hafif ifadeyle utanç vericidir!” dedi.