Dünya

Çatışmaların 24. günü | Saldırılar sürerken 33 yardım kamyonu daha Refah'tan geçti; İsrail ordusu, Türk-Filistin Dostluk Hastanesini bombaladı

30 Ekim 2023 23:30

T24 Dış Haberler

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hizbullah hedeflerini ve Suriye'yi vurdu. IDF'nin X hesabından yapılan açıklamalarda, İsrail güçlerinin Hizbullah hedeflerini vurduğu, bunların arasında "terörizmi yönlendiren altyapılar ve örgütün askeri altyapılarının" da bulunduğu; bir savaş uçağının da Suriye topraklarındaki fırlatma rampalarına saldırdığı kaydedildi.

Pazar günü Refah Sınıf Kapısı'ndan 33 yardım kamyonunun daha geçişine izin verildi. Bu, çatışmaların başlamasından bu yana bir günde geçiş yapan en fazla yardım kamyonu sayısı olarak kaydedildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Joe Biden'ın Pazar sabahı Benjamin Netanyahu ile telefonda görüştüğü belirtildi. Biden ayrıca Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ile de görüştü. 

Save the Children Pazar günü yaptığı açıklamada, Gazze'de son üç haftada öldürülen çocuk sayısının 2019'dan bu yana savaş bölgelerinde öldürülen yıllık çocuk sayısını aştığını belirtti. Açıklamada, "Gazze'de kayıp olduğu bildirilen bin çocuğun daha enkaz altında olduğu varsayılırsa, ölü sayısının çok daha yüksek olması muhtemeldir" denildi.

İşte savaşın 24. gününden dakika dakika öne çıkanlar...*

07.30 | T24 blogu sona erdi. Yeni blog sayfası için tıklayın

02.51 | İsrail ordusu, Lübnan'daki Hizbullah'a ait bazı noktaları vurdu

01.42 | BM: Gazze’de son üç haftada öldürülenlerin yüzde 70’i çocuklardan ve kadınlardan oluşuyor

20.45 | Birleşmiş Milletler: Gazze'de hastanelerin korunması gerekiyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Gazze'de hastanelerin bombalanmasına karşı olduğu belirtilerek, hastanelerin korunması gerektiğini ifade ettiği bildirildi.

20.41 | Netanyahu, Gazze’ye kara harekatının esirleri kurtarmak için “fırsat” olduğunu söyledi

20.31 | İsrail savaş uçakları, Gazze'deki kanser tedavisi yapan tek yer olan Türk-Filistin Dostluk Hastanesini bombaladı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki kanser hastalarına yönelik tek hastane olan Türk-Filistin Dostluk Hastanesine saldırı düzenledi.


Türk-Filistin Dostluk Hastanesi Müdürü Subhi Sukeyk, AA muhabirine İsrail'in hedef aldığı Gazze'deki sağlık idaresine ait hastanede hasarın meydana geldiğini söyledi.

Sukeyk, "İsrail uçakları, Gazze Şeridi'nde kanser hastalarına yönelik tek hastane olan Türk-Filistin Dostluk Hastanesinin üçüncü ve son katını bombalayarak ciddi hasara yol açtı" dedi.

Hastanenin üçüncü katında çıkan yangının kontrol altına alındığını aktaran Sukeyk, "Bombalama, bazı elektromekanik sistemlerin bozulmasına yol açtı, hasta ve sağlık çalışanlarının hayatını tehlikeye attı." diye konuştu.

Sukeyk, İsrail ordusunun hastanenin çevresini birçok kez hedef aldığını hatırlatarak, "İşgal güçleri, kanser hastalarının acılarını artırıp onları ilaçtan ve tedavi için dışarı gitmekten mahrum bırakmakla kalmadı, aynı zamanda hastane çevresini de hedef alarak hayatlarını tehlikeye attı." ifadesini kullandı." />

 

20.10 | İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik yoğun bombardımanı devam ediyor

19.59 | İsrail, Hamas'ın esir aldığı bir askeri kurtardığını duyurdu

Sağlık kontrollerinin yapıldığı ve durumunun iyi olduğu kaydedilen askerin, ailesiyle buluştuğu fotoğrafı yayınladı.

19.24 | Tunus'ta, İsrail ile normalleşmeyi suç sayan yasanın ertelenmesine tepki

19.15 | İsrail ordusu, Lübnan topraklarında "bir grubu" hedef aldığını duyurdu

19.14 | Gazze'deki sağlık idaresine ait Türk-Filistin Dostluk Hastanesi, İsrail savaş uçaklarının hastanenin üçüncü ve son katını bombalayarak ağır hasara yol açtığını bildirdi

18.59 | Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü: "İsrail, Endonezya Hastanesinin bitişiğini vurdu"

18.49 | İsrail hava yolu şirketi, Güney Asya uçuşlarında Suudi Arabistan ve Umman sahasını kullanmayacak

18.30 | Filistin Kızılay'ının deposu vuruldu 

İsrail'in Filistin'e ait Kızılay depolarını vuruldu. 

Filistin Kızılayı tarafından yapılan paylaşımda "Bölgenin hedef alınması nedeniyle Gazze kentindeki Filistin Kızılay'ı depolarında ciddi hasar meydana geldi. Tüm hizmetler devre dışı kaldı" ifadeleri kullanıldı.

17.07 | Almanya, Filistinlileri "yerleşimci şiddetinden" koruması için İsrail'e çağrıda bulundu

Almanya Dışişleri Bakanlığı, yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik şiddetini kınayarak İsrail hükümetini önlem almaya çağırdı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, Almanya'nın İsrail'in Hamas'a karşı kendini savunma hakkını desteklediğini ancak İsrail'in aşırılık yanlısı yerleşimci şiddetine de karşı koyması gerektiğini söyledi.

16.50 | Hamas, üç rehinenin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya ve İsrail hükümetine mesaj gönderdiği bir video yayımladı. 

Hamas'ın Telegram kanalından yayımlanan videoda "23 gündür esiriz, ateşkes olması gerekirdi" dediği belirtilen rehinelerden biri, "Siyasi ve askeri duruşunuzun bedelini ödeyen masum vatandaşlarız" ifadelerini kullandı. 

İbranice çekilen videonun sosyal medyada İngilizce altyazıyla paylaşıldığı versiyonuna göre; İsrailli rehine kadın şunları söyledi: 

"Biz 23 gündür gözaltındayız ve bir ateşkes olması gerekiyordu. Bizi serbest bırakacağıma söz verdim ama bunun yerine hala tutsağız. Pozisyonunuz bizi öldürmek istediğiniz anlamına geliyor.

7 Ekim'de ordu yoktu ve kimse bize gelmedi.

Siyasi ve askeri duruşunuzun bedelini ödüyoruz.
Bizi serbest bırakmak için hapishanelerinizdeki Filistinlileri serbest bırakın.

Hepimizi hemen serbest bırakmalısınız.

Siz 7 Ekim'deki başarısızlığın sorumluluğunu taşıyorsunuz."

 

16.30 | SON DURUM 

- İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İsrail'in Gazze Şeridi'nde "plana göre kademeli olarak ilerlediğini" söyledi.

- Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarına başladığı 7 Ekim'den bu yana 3 bin 457'si çocuk olmak üzere 8 bin 306 Filistinlinin öldüğünü duyurdu.

- Hamas tarafından 7 Ekim'de İsrail'in güneyindeki bir müzik festivalinde kaçırılan Alman-İsrailli Shani Louk'un öldüğü İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından doğrulandı. Almanya'dan Süddeutsche Zeitung'un aktardığına göre annesi kızının cesedinin henüz bulunamadığını ancak bir kafatası kemiği parçasının bulunduğunu ve DNA örneği alınarak kimliğinin tespit edildiğini söyledi.

- Kremlin, Pazar günü İsrail'den gelen Yahudi yolcuları aramak için Dağıstan Havalimanı'na saldıran grubun bunu "dış etki" nedeniyle yaptığını söyledi.

- Gazze Şeridi'ndeki hükümet, Gazze kent merkezinin yakınlarına kadar giren İsrail ordusuna ait araçların kentten geri çekildiğini duyurdu. Gazze'deki hükümetten yapılan yazılı açıklamada, "İşgal güçleri, Gazze Şeridi'ndeki bölgelerde askerlerinin varlığına dair gerçekçi olmayan bir tablo çizmeye çalışıyor. Ancak direnişin darbeleri altında bunu yapamıyor." ifadeleri kullanıldı.

15.45 | İsrail Maliye Bakanı, Filistin Yönetimi adına toplanan vergilerin transferinin durdurulması talimatı verdi. 

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Hamas'ın 7 Ekim'deki "Aksa Tufanı" Operasyonu'na "destek verdikleri" gerekçesiyle Filistin Yönetimi'ne fon aktarımının durdurulması talimatı verdiğini açıkladı.

İsrail medyasının aktardığına göre; Smotrich, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya gönderdiği mektupta "Maliye Bakanlığı'na bu ayki ödemelerin durdurulması talimatını verdiğimi size bildirmek isterim" dedi.

Smotrich ayrıca, X platformundan yaptığı paylaşımda, Başbakan Netanyahu'dan fon transferinin devamının incelenmesi için Kabine'de acil bir görüşme yapılmasını istediğini yazdı.

TIKLAYIN | İsrail Maliye Bakanı, Filistin Yönetimi adına toplanan vergilerin transferinin durdurulması talimatı verdi

14.59 | Gazze Şeridi'ndeki hükümet, Gazze kent merkezinin yakınlarına kadar giren İsrail ordusuna ait araçların kentten geri çekildiğini duyurdu.

Gazze'deki hükümetten yapılan yazılı açıklamada, "İşgal güçleri, Gazze Şeridi'ndeki bölgelerde askerlerinin varlığına dair gerçekçi olmayan bir tablo çizmeye çalışıyor. Ancak direnişin darbeleri altında bunu yapamıyor." ifadeleri kullanıldı.

İsrail askeri araçlarının Gazze'deki Selahaddin Caddesi'ne kadar girdiği, sınırlı saldırısından kısa bir süre sonra geri çekildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İşgal güçlerinin, Gazze Şeridi'ndeki yerleşim alanında kesinlikle herhangi bir alanda ilerlemesi olmadı. Selahaddin Caddesi'nde yaşananlar, birkaç işgal ordusu tankı ile bir buldozerinin açık tarım alanından baskını idi. Bu araçlar direniş onları çıkmaya zorlamadan önce Selahaddin Caddesi'nde iki sivil aracı direkt hedef aldı."

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre de İsrail askeri araçları Gazze Şeridi'nin doğu sınırından 3 kilometre kadar içeriye girdi.

Selahaddin Caddesi'ne kadar giren İsrail askeri araçları bölgeden tamamen çekildi.

13.20 | "Rehine görüşmeleri, Hamas'ın Gazze'ye yakıt sevkiyatına izin verilmesi talebi üzerine durduruldu" iddiası

Hamas'ın 7 Ekim'deki "Aksa Tufanı" operasyonu sırasında rehin aldığı 239 kişinin kurtarılması için diplomatik çabalar sürerken görüşmelerin Hamas'ın yakıt sevkiyatı talebi üzerine durduğu iddia edildi.

Müzakereler hakkında bilgi sahibi olan eski bir ABD'li yetkilinin NBC News'e yaptığı açıklamaya göre; Hamas'ın elindeki 239 rehineyi kurtarmak için yürütülen görüşmeler, militan grubun İsrail'den Gazze'ye yakıt sevkiyatına izin vermesini talep etmesinin ardından durdu.

Yetkili, "İsrail ve ABD'nin yanı sıra diğer ülkeler de vatandaşlarının büyük bir bölümünün serbest bırakılmasını istiyor" dedi ve "Hamas yakıt almak konusunda ısrarcı" ifadeleriyle Hamas'ın rehineleri bırakmak için sunduğu şartın görüşmelerin durmasına neden olduğunu açıkladı.

TIKLAYIN | "Rehine görüşmeleri, Hamas'ın Gazze'ye yakıt sevkiyatına izin verilmesi talebi üzerine durduruldu" iddiası

12.55 | Ailesi, Hamas'ın kaçırdığı Shani Louk'un hayatını kaybettiğini duyurdu.

7 Ekim'de, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" Operasyonu sırasında Hamas mensuplarına ait olduğu belirtilen bir kamyonetin arkasında yarı çıplak halde hareketsiz görüntülenen Almanya vatandaşı Shani Louk'un ailesi, 22 yaşındaki Louk'un hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kız kardeşi Adi Louk, sosyal medya paylaşımında "Kız kardeşim Shani Nicole Louk'un ölümünü üzülerek duyuruyoruz" ifadelerini kullandı. Louk'un babası İsrail basınına konuşarak bilgiyi doğruladı ancak ölümüne ilişkin bir detay paylaşılmadı.

TIKLAYIN | Ailesi, Hamas'ın kaçırdığı Shani Louk'un hayatını kaybettiğini duyurdu

12.30 | İsrail Ordu Sözcüsü: İsrail güçleri Gazze Şeridi'nde kademeli olarak ilerliyor, Hamas militanlarıyla doğrudan temas kuruldu

İsrail Ordu Sözcüsü Hagari, basın brifinginde İsrail'in Gazze'de genişlettiği operasyonla ilgili bilgi verdi. Hagari kara harekâtı kapsamında Gazze'deki güçlerin "kademeli olarak ilerlediğini" ve Hamas savaşçılarıyla "doğrudan temas" kurulduğunu belirtti.

 

Ordu birliklerinin Kuzey sınırı boyunca "yüksek alarm" durumuna geçirildiğini kaydeden Hagari, ayrıda faaliyetin "tırmanacağı" uyarısında bulundu. Sözcü, "Faaliyetlerimiz ve operasyonlarımız devam edecek ve savaşın aşamalarına göre artacak" dedi.

Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, "Bu, şeride doğru genişletilmiş bir kara harekâtıdır. Kara kuvvetleri, tanklar, piyade kuvvetleri, zırhlı birlikler teröristlere doğru ilerliyor" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN | İsrail Ordu Sözcüsü: İsrail güçleri Gazze Şeridi'nde kademeli olarak ilerliyor, Hamas militanlarıyla doğrudan temas kuruldu

12.00 | "Gazze'nin kuzeyindeki El Kudüs Hastanesi gibi hastanelerden hastaları nakletmek imkansız"

Birleşmiş Milletler'e bağlı Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu’nun (UNRWA) başkanı, Gazze'nin kuzeyindeki hastanelerde yüzlerce hastanın mahsur kaldığını ve fiziksel olarak güneye hareket edemeyeceklerini söyledi.

Tom White, doktorların ve diğer yardım kuruluşlarının söylediklerini yineledi ve "Gazze'nin kuzeyindeki El Kudüs Hastanesi gibi hastanelerden hastaları nakletmek imkansız" dedi. Filistin Kızılayı, İsrail'in kendilerine Pazar günü hastane yakınlarda saldırılar devam ederken, hastaneyi boşaltmalarını söylediğini bildirdi.

White, "Kuzeydeki birçok insan UNRWA okullarına sığınıyor, hastanelere sığınıyor" dedi. "Bu hastanelerden birindeydim ve taşınamayacak yüzlerce hasta var” dedi.

Kuzeydeki pek çok insanın (sadece hastalar değil) "fiziksel olarak ulaşım imkanları olmadığı için hareket edemediklerini" kaydetti.

White, insanlar "çok aç, çok susamış ve çok korkmuş durumdalar” dedi ve birçoğunun ekmek kırıntılarıyla karnını doyurduğunu, mümkün olduğunda onlara konserve yiyecek dağıttıklarını söyledi.

11.40 | İsrail'in 23 gündür yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde şu ana kadar 200 bini aşkın konut bombalandı, bunlardan 32 bini tamamen yıkıldı.

10.50 | BMGK bugün toplanıyor.

BM Güvenlik Konseyi'nin bugün toplanarak İsrail'in Gazze'deki büyük operasyonunu ve sahadaki insani durumu görüşmesi planlanıyor.

Toplantı, İsrail-Hamas savaşına ilişkin yeni bir karar tasarısı üzerinde çalıştığı bildirilen Birleşik Arap Emirlikleri tarafından talep edildi.

BMGK daha önce biri ABD, biri Rusya ve Çin tarafından veto edilen ve ikisi de en az dokuz "evet" oyu alamayan dört karar tasarısını reddetmişti.

Cuma günü BM Genel Kurulu, çatışmaların durdurulmasını sağlayacak insani ateşkes çağrısında bulunan bir karar tasarısını 45 çekimser oya karşılık 120'ye karşı 14 oyla kabul etti.

09.50 | İsrail Hava Kuvvetleri, son 24 saat içinde yaklaşık 600 hedefin vurulduğunu açıkladı.

Askerlerin "silahlı teröristleri ve fırlatılmak üzere olan bir tanksavar füzesini" tespit etmelerinin ardından vurulan yerler arasında "El Ezher Üniversitesi bölgesinin" de bulunduğu belirtildi.

Açıklamaya göre; silah depoları, "saklanma yerleri", tanksavar mevzileri ve "Hamas militanlarının toplandığı yerler" de vuruldu.

Açıklamada "Gece boyunca Gazze Şeridi'ndeki IDF askerleri, Gazze Şeridi'ndeki Ezher Üniversitesi bölgesinde silahlı teröristleri ve fırlatılmak üzere olan bir tanksavar füzesini tespit etti ve onlara saldıran bir savaş uçağını yönlendirdi" denildi. 

09.00 | UCM Savcısı: Aktif soruşturmalar devam ediyor

Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Karim Khan'ın Kahire'de 7 Ekim'deki Hamas saldırısı ve Filistin'deki duruma ilişkin devam eden bir soruşturma olduğunu söyledi. 

Khan, mahkemenin "7 Ekim'de İsrail'de işlendiği iddia edilen suçlar ve ayrıca 2014 yılına kadar uzanan yetki alanlarındaki Gazze ve Batı Şeria ile ilgili olarak devam eden aktif soruşturmaları" olduğunu söyledi.

Khan, "Filistin'deki duruma, İsrail'deki olaylara ve Filistin vatandaşlarının da suç işlediği iddialarına bağımsız olarak bakıyoruz" dedi.

08.00 | On binlerce kişi tuzlu ve kirli su içiyor

İsrail gazetesi Haaretz'in haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı'na ait bir belge Gazze'de on binlerce insanın tuzlu ve kirli su içtiğine dair ayrıntılar içeriyor.

Haaretz'in haberine göre Dışişleri Bakanlığı, Gazze'de yaklaşık 52,000 hamile kadının ve altı aylıktan küçük 30,000'den fazla bebeğin tuzlu ya da kirli su içmeye zorlandığını tespit etti.

İsrail, su pompalarını çalıştırmak ve sudan tuzu uzaklaştırmak için gereken elektrik ve yakıt da dahil olmak üzere Gazze halkının suya erişimi için gereken hayati hizmetleri kesti.

Sağlık çalışanları, su kıtlığının susuzluğa ve kolera gibi bulaşıcı hastalık tehdidine neden olduğu uyarısında bulundu.

06.31 | 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 35 gazeteci öldürüldü

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden gazeteci sayısının 35 olduğu duyuruldu.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, Telegram sayfasından yaptığı açıklamada, Gazze'ye yönelik İsrail saldırıları sonucu 35 gazetecinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Açıklamada, ölen 35 gazetecinin isimlerinin yer aldığı liste yayımlandı.

03.04 | Gazze'nin kuzey kesimindeki bazı bölgelerde internet erişimi kesildi

Filistin telekomünikasyon şirketi Jawwal'in Gazze Şubesi, kentin kuzey kesimindeki bazı bölgelerde internet erişimi ve iletişimin kesildiğini duyurdu.

Jawwal'in Facebook sayfasından yapılan yazılı açıklamada, Şeyh Rıdvan bölgesindeki ana jeneratörün arızalanması sonucu internet erişimi ve iletişimde kesinti yaşandığı kaydedildi.

Arızanın giderilmesine yönelik çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtilen açıklamada, saldırıların başladığı günden itibaren internet erişimi, sabit hatlar ve mobil cihazlardaki iletişimde sık sık kesintiler meydana geldiği hatırlatıldı.

02.56 | Gazze'deki Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi, İsrail'in düzenlediği saldırılar nedeniyle hasar gördü

Hastane Müdürü Dr. Subhi Sekkik, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail işgal güçlerinin, çevresini defalarca hedef almasından dolayı hastanede ciddi hasar meydana geldiğini bildirdi.

Gazze'deki kanser hastalarına yönelik tek hastanenin Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi olduğunu kaydeden Sekkik, hastanenin korunması ve İsrail saldırılarının durdurulması için Türkiye'den yardım istedi.

01.48 | RSF'ye göre Lübnan-İsrail sınırında kameramanın öldüğü olayda kasıtlı saldırı yapıldı

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), Lübnan-İsrail sınırında Reuters kameramanı İssam Abdullah'ın öldüğü olaya ilişkin balistik analizin, İsrail yönünden kasıtlı saldırı yapıldığını ortaya koyduğunu duyurdu. RSF, Lübnan-İsrail sınırında 13 Ekim'de gazetecilere yönelik saldırıda hayatını kaybeden Reuters kameramanı Abdullah'ın ölümüyle ilgili yürüttüğü soruşturmaya ilişkin ilk bulguları sitesinde paylaştı. RSF'den yapılan açıklamada, saldırı günü saat 18.00 sularında aralarında Abdullah'ın da olduğu 7 gazetecinin bulunduğu bölgeye yaklaşık 30 saniye aralıkla 2 saldırı gerçekleştiği kaydedildi.

Açıklamada, ilk saldırıda Abdullah'ın hayatını kaybettiği ve başka bir muhabirin yaralandığı, 2. saldırıda ise El Cezire'ye ait bir aracın patladığı ve birçok gazetecinin yaralandığı belirtildi. RSF tarafından yapılan balistik analizin, söz konusu atışların gazeteci grubu ve araçlarının hedef alındığı bölgenin doğusundan, İsrail sınırı yönünden geldiğini ortaya koyduğu aktarılan açıklamada, "Bu kadar kısa sürede (30 saniyeden biraz fazla) aynı noktaya aynı yönden gelen iki saldırı olması kasti hedefleme olduğunu açıkça gösteriyor." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, olay günü saldırının gerçekleştiği noktada bulunan gazetecilerin üzerinde "basın" yazılı kurşun geçirmez yeleklerinin olduğu ve kasklarını taktıkları kaydedildi.

01.17 | İsrail ordusu, Hamas'ın elindeki esir sayısını 239 olarak güncelledi

İsrail ordusu, Gazze'de Hamas'ın elindeki esir sayısının 239 olduğunu açıkladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında, Hamas'ın elindeki esirlerin sayısına ilişkin güncel bilgileri paylaştı.

Gazze'de "alıkonulan" 239 kişinin bulunduğunu ve ailelerine bilgi verdiklerini kaydeden Hagari, bunlar arasında yabancı işçilerin de olduğunu belirtti.

00.52 | Gazze'de yakıt sıkıntısı nedeniyle eşek arabaları ulaşımda sıkça kullanılmaya başlandı