Dünya

İsrail Maliye Bakanı, Filistin Yönetimi adına toplanan vergilerin transferinin durdurulması talimatı verdi

İsrail, Filistin Yönetimi adına vergi topluyor; elektrik ve su gibi hizmetler için yapılan harcamalar düşüldükten sonra Filistin Yönetimi'ne aylık transferler yapıyor

30 Ekim 2023 15:22

T24 Dış Haberler

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Hamas'ın 7 Ekim'deki "Aksa Tufanı" Operasyonu'na "destek verdikleri" gerekçesiyle Filistin Yönetimi'ne fon aktarımının durdurulması talimatı verdiğini açıkladı. 

İsrail medyasının aktardığına göre; Smotrich, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya gönderdiği mektupta "Maliye Bakanlığı'na bu ayki ödemelerin durdurulması talimatını verdiğimi size bildirmek isterim" dedi.

Smotrich ayrıca, X platformundan yaptığı paylaşımda, Başbakan Netanyahu'dan fon transferinin devamının incelenmesi için Kabine'de acil bir görüşme yapılmasını istediğini yazdı. 

Maliye Bakanı Smotrich, X mesajında, "Filistin Yönetimi, yıllardır haykırdığımız teröre destek veren bir örgüt olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu ve bu fonların Gazze Şeridi ve Gazze sakinleriyle bağlantısının ötesinde, bu fonlar başka amaçlarla, İsrail Devleti ve vatandaşlarına karşı faaliyetlerde kullanılıyor. Bu realitede söz konusu fonları sanki hiçbir şey olmamış gibi aktarmaya devam etmemiz düşünülemez" ifadelerini kullandı. 

İsrail, Filistin Yönetimi adına vergi topluyor; elektrik ve su gibi hizmetler için yapılan harcamalar düşüldükten sonra Filistin Yönetimi'ne aylık transferler yapıyor.