Gündem

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen'den Kızılay'a: Çadırları hızlıca halka ulaştırmak yerine, ticaretini yapan bir holdinge ayrıcalık tanıyamayız; giysi kutularını kaldırmasını istiyoruz

28 Şubat 2023 17:34

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, deprem bölgesinde çadırsızlık sorunu yaşanırken Ahbap Derneği'ne çadır satan ve giysi kutularına konulan kıyafetlerin uluslararası bir şirkete satıldığının ortaya çıkmasının Kızılay'a çağrıda bulunarak ilçedeki giysi kutularını kaldırmalarını talep etti. 

Taşdelen Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı: 

"Kızılay’ı kamusal bir yardım derneği zannettiğimiz için, ilçemize kullanılmış giysi toplama kutuları koymasına izin vermiştik.

Çadırları hızlıca halka ulaştırmak yerine, ticaretini yapan bir holdinge ayrıcalık tanıyamayız.

@Kizilay dan giysi kutularını kaldırmasını istiyoruz."

 

 

Ne olmuştu? 

Gazeteci Murat Ağırel, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3'üncü gününde Kızılay'ın Haluk Levent'in başkanlığını yaptığı, afet bölgesindeki çalışmalarını sürdürerek depremzedelere destek olan AHBAP’a 46 milyon TL'lik çadır satışı yaptığını iddia etmişti. Ahbap, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kızılay'dan çadır alındığı bilgisini doğruladı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık,  Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Ahbap'a çadır satılmasına ilişkin olarak, "Ahbap Derneği de Kızılay'ın yurt dışı bir kuruluş için ürettiği logosuz 2050 çadırı afetin ilk günlerinde Kızılay Çadır'dan maliyetine tedarik ederek AFAD’ın gösterdiği yere sevk edip depremzedelerin hizmetine sunmuştur." açıklamasını yaptı.