Gündem

Çalınan motosiklet GPS takip cihazı sayesinde bulundu: 4 gözaltı!

17 Şubat 2025 15:32

Güncelleme: 17 Şubat 2025 15:36

İstanbul Sarıyer'de gece saatlerinde çalınan park halindeki motosiklet, GPS takip cihazı sayesinde bulundu. GPS cihazı sayesinde şüphelilere ulaşan polis, 4 kişiyi gözaltına aldı. Piyasa değeri 280 bin lira olan motosikletin hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, dün saat 03.40 sıralarında Rumeli Hisarı Bal Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir binanın girişinde park halinde bulunan motosiklet, şüpheliler tarafından çalındı. Piyasa değeri yaklaşık 280 bin lira olduğu öğrenilen motosikletin sahibi polis ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine çalışma başlatan polis ekipleri güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Motosiklet sahibinin GPS takip cihazının olduğunu belirtmesi üzerine sinyal üzerinden motosikletin yeri tespit edildi. Adrese baskın yapan polisler, 4 şüpheliyi yakaladı. Ayrıca motosikleti de ele geçirdi.

Hırsızlık kamerada

Öte yandan hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, motosikletli 2 hırsızdan birisi aşağı iniyor. Daha sonra park halindeki motosikleti önce sürüklüyor ardından da yokuş aşağı ittikten sonra binip çalıyor. (DHA)


 
Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir