Gündem

Çağlayan Adliyesi saldırganları önce biber gazı sıkıp sonra silah çekmişler

07 Şubat 2024 22:00

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına silahla ateş açan DHKP/C üyesi 2 saldırganın C Kapısına gelmeden önce D Kapısına yakın yerde kendilerine GBT sorgusu için kimlik isteyen polise biber gazı sıkarak silah çektikleri öğrenildi.

İstanbul Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeki güvenlik noktasına 2 saldırgan  tarafından düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili geniş çaplı soruşturmaya devam ediliyor. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, olay sonrası düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 90 kişi gözaltına alındı. Gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Ortaya çıkan detaylara göre DHKP/C üyesi oldukları ortaya çıkan Emrah Yayla ve Pınar Birkoç Çağlayan Adliyesi'ne metrobüsle geldiler. C Kapısına gitmeden önce D Kapısı önünden geçen iki şüpheli o bölgede görevli bir polis memuru tarafından GBT sorgulaması için durduruldu. İki saldırgan kimlik kontrolü yapmak isteyen polis memuruna önce biber gazı sıktı, ardından silah çekti.

TIKLAYIN - Çağlayan'daki saldırıda hayatını kaybeden Dilfiraz Karataş’ın kızı Vali'ye isyan etti: Annemi neden kurtaramadınız!

Habere göre, kendilerinden kimlik soran polise biber gazı sıkan ve silahla ateş etmek isterken silah tutukluk yapınca C Kapısına doğru koşmaya başladılar. Ortaya çıkan detaylara göre, C Kapısına yönelen iki saldırgan, o noktada görev yapan polis memurlarına ateş etmeye başladı. Yaşanan çatışmada 2 saldırgan da öldürüldü.

Bakan Tunç saldırının meydana geliş şekliyle ilgili de şöyle bilgi vermişti.

Tunç, saldırganların adliyenin 'C' kapısından önce 'D' kapısından girmek istediklerini, burada kimlik sorgulamasına denk gelince kaçarak 'C' kapısına yöneldiklerini, burada da polisle çatışmaya girdiklerini ve vurulduklarını anlatmıştı.

Gerçekleşen saldırıda 3 polis memuru 4 sivil vatandaş yaralandı. Saldırıda yaralanan Dilfiraz Karataş ise hayatını kaybetti.

CANDAN YILDIZ YAZDI - Dilfiraz Karataş, Okmeydanı Cemevi'ne gidecekti ama Bağcılar Cemevi'nden cenazesi kalktı