Yaşam

'Büyük LÖSEV Ailesi Buluşması'nda konuşan Dr. Üstün Ezer: İstanbul’da 3, İzmir’de 1 hastane açacağız, arazileri hazır; kanseri sileceğiz

"En büyük hedefimiz LÖSANTE Hastanemize tam ruhsat almak"

25 Haziran 2022 18:30

LÖSEV, 21. Uluslararası Lösemili Çocuklar Ayı kapsamında “Büyük LÖSEV Ailesi Buluşması” ile lösemi ve kanserle savaşan çocuklar, aileleri, gönüllü ve bağışçıları İstanbul’da bir araya geldi. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer 2023 projelerini duyurduğu konuşmasında “İstanbul’da 3, İzmir’de 1 hastane açacağız, arazileri hazır. Kanseri sileceğiz” dedi.

LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, 3-25 Haziran 21. Uluslararası Lösemili Çocuklar Ayı ile birbirinden farklı etkinliklerle çocukluk çağı kanserleri içinde en sık görülen lösemiye dikkat çekti. Geçtiğimiz cumartesi günü de İstanbul Beşiktaş Akatlar Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen “Büyük Aile Kucaklaşması” ile birlikte Türkiye genelinden LÖSEV’e kayıtlı 4 bini aşkın aile bir araya geldi.

LÖSEV Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik Hematolog & Onkolog Dr. Üstün Ezer burada yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

"En büyük hedefimiz LÖSANTE Hastanemize tam ruhsat almak"

“İstanbul’da 3 hastane, İzmir’de Botanik ve Sanat Köyü, İzmir Lösemili Çocuklar Köyü ve Bornova’da LÖSANTE Hastanesi, Selçuk LÖSEV Köy Enstitüsü, İzmir Menderes Tatil Köyü, Urla Deniz Tatil Köyü ile Ankara’da Sağlıklı Yaşam Şehri ve Lösemi Aşısı ve Akıllı İlaç Merkezi açacağız. Arsaları hazır. Şu ana kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.

2023’de LÖSEV Sağlık Parkı ile herkese inat Atatürk Heykelleri dikeceğiz. Hep beraber üretimi arttıracağız. Çankırı’da Doğal üretim tesisleri de açacağız. Ve 25. Yılımızda 1 milyon kişiyle dünya çapında konser yapacağız. 60 bine yakın kayıtlı hastamız ve 6 milyon gönüllümüz ile gittikçe büyümeye devam edeceğiz. Fakat 2023’te ki en büyük hedefimiz LÖSANTE Hastanemize tam ruhsat almak.”

İyileşen gençlerin deneyimlerini ve mesajlarını paylaştıkları konuşmalardan bazı cümleler ise şöyle:

"LÖSANTE'ye tam ruhsat"

Eren Dere: “İhmaller, hijyensizlik, yetersiz beslenme… ben ve ailem mutsuzduk. Osmaniye’de hastanenin yetersizliğinden dolayı Adana’ya gelmiş tanı almıştım. Lösemiydim ve henüz 10 yaşındaydım. Burada umudumuzu kaybettiğimiz bu anlarda bir hemşire bize umudun ismini söyledi LÖSEV.. Yolculuğum LÖSANTE’ye uzandı. Ben şanslıyım ki o yıllarda LÖSEV ile tanıştım, LÖSANTE de tedavi oldum. Şimdi 2022 Türkiye’sinde LÖSANTE Hastanemize tam ruhsat verilmediği için daha çok kardeşlerim bu olanaklardan yararlanamıyor. Buna dur demek için bizler LÖSEV’in iyileşmiş gençleri olarak diyoruz ki, LÖSANTE’YE TAM RUHSAT.”

"Üretmeye devam ediyoruz"

Mustafa Şahin Gül: “Çok değil birkaç ay önce tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara umutsuzluk ve çaresizlik yüzünden kendi canına kıydı. Gelecek kaygısı, geçim sıkıntısı, toplumsal baskı, işsizlik, kendi ülkesinde 2. sınıf vatandaş olarak yaşama durumu malesef ki gençliğin umutlarını tüketmiş ve onları üretkenlikten uzaklaştırmış vaziyettedir. Ama bizler LÖSEV Gençleri olarak LÖSEV sayesinde bu durumlardan izole olmuş ve memleketin kurumayan tek nehri olarak üretmeye devam ediyoruz."

“Genç bir kadın olarak özgür yaşayamıyoruz"  

Merve  Nur Körler: “Hepimiz biliyoruz ki bu ülkede lösemili bir çocuk olmak, genç olmak, öğrenci olmak hatta bazen yaşamak bile çok zor. Hele bir de genç bir kadın olmak… Bizler kadınlar olarak evimizin sokağında korkusuzca yürüyemiyor, toplu taşımada huzur içinde istediğimiz gibi giyinemiyor, özgür bir şekilde yaşayamıyoruz. Fakat biz LÖSEV Genç Kadınları olarak bayrağımız dalgalandıkça, yarın yeni gün doğdukça bu vatan için çalışmalı, geleceğimizi inşa etmek için aklımızı, bedenimizi ve kalemimizi kullanmalıyız.”