Medya

Buket Aydın, "güvenlik görevlilerini işten kovdu" iddialarına cevap verdi

"Bugüne kadar sustum ama artık susmayacağım"

23 Mayıs 2019 20:50

Kanal D ana haber spikeri Buket Aydın, Türkiye İşçi Partisi Lideri Erkan Baş'ın gündeme getirdiği "60 güvenlik görevlisini işten kovdu" iddialarına sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla cevap vererek, "Bugüne kadar sustum ama artık susmayacağım. Çünkü bir "kadına şiddet" kampanyası yapılıyor." dedi.

Hakkında uzun zamandır görevine son verildiği, stüdyoya zorla girmek isterken güvenlik görevlileri ile tartıştığı, Kanal D'de işine dönebilmek için hükümete yakın isimleri devreye soktuğu ve en son olarak da Kanal D'deki güvenlik elemanlarının işine son verilmesine neden olduğu gibi iddialar ortaya atılan Buket Aydın sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

"Bugüne kadar sustum ama artık susmayacağım"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Buket Aydın, "Bugüne kadar sustum ama artık susmayacağım. Çünkü bir "kadına şiddet" kampanyası yapılıyor. Üzülerek görüyorum ki buna gazeteciler ve siyasetçiler de çanak tutuyor. 26 Nisan Cuma günü benim güvenlikle Kanal D binasından dışarı çıkartılmam veya güvenlik görevlisi arkadaşların bana bir müdahalesi gibi bir durum yaşanmamıştır. Bu yalanları ispat edecek en ufak bir görüntü, belge, fotoğraf yokken yüzleri kızarmadan bu yalan ve iftiraları atanlar işi daha ileriye götürmüş ve benim insanları işinden ettiğimi yazmıştır. Güvenlik şirketinin açıklaması yukarıdadır. Konuyla hiç bir İlgim yok; olamaz. İşçilerin işsiz kalmasını fırsat bilip, onları kullanarak benim üzerimden prim yapmaya çalışan siyasetçi ve gazetecileri kınıyor. Onlara sessiz kalanları da Allah'a havale ediyorum. Benim cep telefonu numaramı Twitter üzerinden paylaşacak kadar alçalan, nefret söylemleri ve küfürler ile beni ve ailemi taciz edenlere sesleniyorum ; Eşim, annem, babam tüm ailem ve eşimin ailesini bu denli üzüp yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur. Kadına şiddete hayır diye bağıranların konu ben olduğumda kadına şiddeti bizzat uygulayan olmaları çok acıdır. Buna sessiz kalan gazeteciler ve siyasetçiler de kendilerini sorgulamalıdır. Takdir kamuoyunundur.!!!" ifadelerini kullandı.

"Ticari gerekçelerle sona erdi"

Aydın paylaşımında ayrıca kurumun güvenlik hizmetlerini yürüten şirketin açıklamasını da paylaştı. Açıklamada "Demirören Medya Grubu'na verdiğimiz güvenlik hizmeti ticari gerekçelerle sona ermiştir" ifadeleri yer aldı.

Erkan Baş'tan Buket Aydın iddiası: Geri döndü 60 güvenlikçi işten atıldı


Türkiye İşçi Partisi Lideri Erkan Baş, Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaptığı TV programıyla gündeme oturan Buket Aydın’ın işe geri dönüş sürecinde 60 güvenlik görevlisinin işten çıkarıldığını iddia etmişti.

TİP Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Meclis Genel Kurulu’nda kamu yayıncılığı görevi üstlenen TRT’deki kadrolaşma iddialarını gündeme getirdi. Erkan Baş'ın medyaya dair verdiği bilgiler arasında dikkat çekici olan ise Buket Aydın olayıydı.

Demirören Holding’e bağlı güvenlik işçilerinin kendisini ziyaret ettiğini anlatan Baş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaptığı programla tepkilere neden olan Kanal D çalışanı Buket Aydın’ın kanalda yaşadığı sıkıntılar nedeniyle çok sayıda güvenlik görevlisinin işine son verildiğini iddia etti.

Baş, olaya ilişkin şunları anlattı: -"Buket Aydın’ın şirkette yaşadığı sıkıntılar nedeniyle güvenlik görevlisi arkadaşlarımıza amirlerinden bir talimat geliyor ‘Buket Hanım’ın işine son verilmiştir, içeri girişi engellensin’ deniyor ve güvenlik işçileri sadece kendilerine gelen bu talimatı uyguluyorlar. Daha sonra, tekrar, büyük ihtimalle Ankara üzerinden Buket Hanım işe iade edilince, bu kez sadece kendilerine verilen görevi yerine getirdikleri için bütün güvenlik şirketi çalışanları, İstanbul ve Ankara’daki 60 güvenlik işçisi bir günde işinden çıkarılıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil yani aralarında yirmi yıldır orada çalışan işçi arkadaşlarımızın olduğu bir topluluk, bir günde, iktidar istedi diye işsiz kalmış durumda. Bunu takdirlerinize sunuyorum" .