Gündem

"Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz" diyen SADAT yöneticisinden yeni açıklama

"Kastım milletin ferasetiyle sandıkta bana göre yanlış olacak bir seçim yapmayacağına inancımdı"

27 Mayıs 2022 08:11

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "terörist yetiştiriyorlar" dediği ve seçim güvenliği konusunda işaret ettiği Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SADAT) yöneticisi Ersan Ergür, "Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz..." ifadelerine ilişkin olarak açıklama yaptı. 

Ergür, yaptığı ilk paylaşımında "Bu vatan kanla alındı, kanla savunuluyor. Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz... Etmeyeceğiz! Vatan sağ olsun..." ifadelerini kullandı. SADAT yöneticisi, gelen tepkilerin ardından bu mesajını sildi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem’in “Şahıs SADAT kurucusudur. Darbe imasında bulunmuştur. Resmi seçim sonuçlarını tanımayacakmış… Kayıtlara geçsin” şeklindeki ifadelerinin ardından Ergür, yeni bir paylaşım yaptı.

Ergür, şu ifadeleri kullandı:

"Böyle bir niyetimiz olduğuna dair iftiraya uğramış ve bunu şiddetle reddetmişken vazgeçip bir tweetle güya iddiaları haklı çıkarmaya karar verdim öyle mi? Eğer öyleyse neden sileyim? Kastım milletin ferasetiyle sandıkta bana göre yanlış olacak bir seçim yapmayacağına inancımdı."

 

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu: SADAT terörist yetiştiren bir kuruluştur, seçimin güvenliğini sarsacak bir şey olursa sorumlusu SADAT'tır ve Saray'dır

TIKLAYIN - SADAT ve ASSAM yöneticisi Ersan Ergür önce yazdı sonra sildi

TIKLAYIN | A’dan Z’ye tartışmaların odağındaki şirket SADAT


"Şuanda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu bunlar" diyen CHP lideri, "Bu kuruluşun hedefleri arasında gayrı nizami hak eğitimi de var. Dikkatini çekmek isterim kamuoyunun yani sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast ve tedhit. Arapça terör tedhiş olarak tanımlanıyor, Türkçesi de terör. Aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş" ifadelerini kullandı." />