Dünya

Britanya Kralı Charles'tan ilk açıklama: Ailem ve ben, kraliçeye duyulan saygı ve derin sevgiyi bilerek teselli bulacak ve ayakta kalacağız

08 Eylül 2022 22:31

Britanya'nın en uzun süre tahtta kalan ve dünyanın en yaşlı hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth 96 yaşında İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde hayatını kaybetti. Kraliçe II. Elizabeth'in vefatının ardından tahta geçen Kral Charles, ilk açıklamasını yaptı. Kral Charles, "El üstünde tutulan ve çok sevilen bir annenin derin yasını tutmaktayız. Onun Britanya'nın etki alanı olan her yer ve dünya çapında sayısız insan tarafından derinden hissedileceğini biliyoruz. Bu yas ve değişim döneminde, ailem ve ben, kraliçeye duyulan saygı ve derin sevgiyi bilerek teselli bulacak ve ayakta kalacağız" dedi. 

Kraliyet Ailesi'nin resmi sitesinde yeni hükümdar Charles adına yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kraliçe hazretleri sevgili annemin ölümü, ben ve ailenin diğer üyeleri için çok büyük bir acı kaynağı.

El üstünde tutulan ve çok sevilen bir annenin derin yasını tutmaktayız. Onun kaybının Britanya'nın etki alanı olan her yer ve dünya çapında sayısız insan tarafından derinden hissedileceğini biliyoruz.

Bu yas ve değişim döneminde, ailem ve ben, kraliçeye duyulan saygı ve derin sevgiyi bilerek teselli bulacak ve ayakta kalacağız." 

 TIKLAYIN | Buckingham Sarayı: Kraliçe II. Elizabeth hayatını kaybetti

TIKLAYIN | 70 yıllık hükümdarlık: 96 yaşında hayatını kaybeden Britanya Kraliçesi II. Elizabeth kimdir?

 TIKLAYIN | Britanya’da 70 yıl sonra "Kral" dönemi yeniden başlıyor: Yeni hükümdar Prens Charles oldu

TIKLAYIN | Britanya Başbakanı Truss: Kraliçe II. Elizabeth modern Britanya'nın inşa edildiği kaya gibiydi; ölümü milletimiz ve dünya için büyük bir şok oldu