Yaşam

Britanya’da yaşayan erkeklerin yüzde 12’si Serena Williams’tan sayı alabileceğine inanıyor

13 Temmuz 2019 13:30

T24

Britanya’da düzenlenen bir anket, erkeklerin yüzde 12’sinin tenisin yaşayan efsanesi Serena Williams’ın karşısında sayı alabileceğine inandığını ortaya koydu. Aynı araştırmaya katılan kadınların ise sadece yüzde 3’ü Williams’tan sayı alabilecekleri iddiasında bulundu.

Merkezi Britanya’da olan online anket şirketi YouGov’un bin 732 kişinin katılımıyla düzenlediği araştırmaya katılan erkeklerin yüzde 12’si, Serena Williams’ı kortta mağlup edebileceklerini iddia etti. “En iyi performansınızla oynuyor olsanız, Serena Williams’tan sayı alabilir miydiniz” sorusuna, araştırmaya katılan erkeklerin yüzde 74’ü “Sanmıyorum” cevabını verirken, yüzde 14’ü ise cevabı bilmediğini söyledi.

Araştırmaya katılan kadınların ise erkekler kadar iddialı ve aymaz davranmadığı görüldü. Katılımcı kadınların sadece yüzde 3’ü Williams’tan sayı alabileceklerini iddia ederken; yüzde 87’si ise bunun gerçekçi olmadığını belirtti; yüzde 10’lük bir bölüm ise cevabı bilmediğini söyledi.

Kariyerinde 23 grand slam şampiyonluğu bulunan Serena Williams, bugün de Wimbledon Tenis Turnuvası’nda ilk kez finale kalan Rumen tenisçi unvanını elde eden 7 numaralı seribaşı Simona Halep ile karşılacak. Williams, korttan galibiyetle ayrılması halinde Wimbledon'daki 8. şampiyonluğuna ulaşacak. Karşılaşmayı bugün TSİ 15:00’te, Eurosport’tan izleyebilirsiniz.