Yaşam

Britanya'da meteorolojinin radarına yağmur gibi yansıyan yoğunluğun uçan karınca olduğu ortaya çıktı

19 Temmuz 2020 10:17

Britanya'da meteoroloji kurumunun paylaştığı radar görüntülerinde ülkenin güneydoğu bölgesi üzerinde uçan karınca sürüsü tespit edildi. Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Yağmur yağmıyor ancak radar öyle gibi gösteriyor. Radar güneydoğudaki uçan karıncaları yakaladı" ifadeleri yer aldı. 

Britanya'da her yıl yaz aylarında ortaya çıkan uçan karıncalar bu kez radar görüntülerinde yağmur gibi kendilerini gösterdi. Britanya'nın meteoroloji kurumu radar görüntülerini şu sözlerle aktardı:" Londra'da, Kent'te ya da Sussex'te yağmur yağmıyor ancak radarımız öyle gibi gösteriyor. Radar aslında güneydoğudaki uçan karıncaları yakalıyor. Yaz aylarında özellikle sıcak, nemli ve rüzgarsız günlerde uçan karıncalar büyük sürüler hâlinde gökyüzünde olur

Uçan karıncaların yolculuğu, kraliçe arının erkek arılar tarafından takip edilerek yuvasını bırakıp üremeye ve yeni koloniler kurmaya başka bölgelere göç etmesiyle başlıyor. Hava koşullarının uygunluğu önemli olduğu için uçan karıncalar aynı günlerde bu yolculuğu gerçekleştiriyor. Uzmanlar uçan karıncaların zararsız olduğunu belirtiyor.