Koronavirüs

Brezilya'da havalimanları ve uçaklarda yeniden maske zorunluluğu getirildi

Ülkede virüs nedeniyle 689 binden fazla kişi yaşamını yitirdi

Brezilya'da artan Covid-19 vakaları nedeniyle havalimanları ve uçaklarda maske zorunluluğu getirildi.

23 Kasım 2022 23:15

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da artan Covid-19 vakaları ve yaklaşan yaz döneminde artan turist sayısı nedeniyle virüsün bulaşma riskini azaltmak amacıyla havalimanları ve uçaklarda maske kullanma zorunluluğu getirildi.

Brezilya Sağlık Gözetim Ajansı'ndan (Anvisa) yapılan yazılı açıklamada, ağustos ayından bu yana riskli gruplarda tavsiye edilen maske kullanımının, 25 Kasım itibarıyla havalimanı ve uçaklarda zorunlu hale geldiği bildirildi. Kararın konuyla ilgili uzmanların yaptığı toplantının ardından alındığı belirtilen açıklamada, "Toplantının katılımcıları, epidemiyolojik verilerin özellikle toplu taşıma, havaalanları ve kapalı ortamlarda maske kullanımı gibi farmakolojik olmayan koruma önlemlerinin yeniden uygulanması gerektiğini vurguladı" ifadeleri yer alıyor.

Ülkede son altı haftada analiz edilen verilere göre, başkent Brasilia, Rio de Janeiro ve Sao Paulo şehirleri artış görülen büyük şehirler arasında yer alıyor.

Nüfusu 212 milyonu aşan Güney Amerika'nın en büyük ülkesi Brezilya'da,Covid-19 yaklaşık 35 milyon kişide görüldü ve virüs nedeniyle 689 binden fazla kişi hayatını kaybetti.(AA)