Çevre

Bolu Dağı Tüneli 38 gün sonra trafiğe açıldı

07 Eylül 2024 21:03

Tünel uzatma, altyapı ve üstyapı çalışmaları nedeniyle 38 gündür trafiğe kapalı olan Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli İstanbul istikameti açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamasında "Ankara-İstanbul yönünü de metre uzatıp, planlanandan 12 gün önce BUGÜN hizmete açtık" ifadelerine yer verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yürüttüğü tünel boyunun 67 metre uzatılması ile altyapı ve üstyapı çalışmaları dolayısıyla 31 Temmuz'da kapatılan Abant-Kaynaşlı kavşakları arasında yer alan 23 kilometrelik kesimde, İstanbul yönü viyadükler üzerindeki 4 genleşme derzinin değişimi yapıldı, 5 derzin betonu yenilendi.

İstanbul yönü sol taraftaki beton bariyerler ile her iki yöndeki viyadükler arasındaki tel örgüler değiştirildi. Tünel çıkışının 67 metre uzatıldığı İstanbul yönünde tünel içi elektromekanik sistemlerin bakımı yapıldı.

38 gün süren çalışmaların tamamlanmasının ardından Abant Kavşağı kesimindeki bariyer ve işaret levhalarının kaldırılmasıyla güzergahta trafik akışı yeniden başladı. Yolun açılmasıyla D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde oluşan yoğunluk da sona erdi.

“Planlanandan 12 gün önce hizmete açtık”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Uraloğlu sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: "Bolu Dağı Tüneli mevkiinde 2022 yılında yaşanan heyelanın ardından tünelin her iki tüpünün uzatılması için çalışmalara başlamıştık. İlk ayağını 2023 yılında İstanbul-Ankara yönünde metre uzatarak hizmete açtık. Ankara-İstanbul yönünü de metre uzatıp, planlanandan 12 gün önce BUGÜN hizmete açtık.

Ülkemizin en işlek otoyolu, Bolu Dağı’nda yaşanabilecek olası heyelanlara karşı artık çok daha güvenli. Bolu Dağı Tüneli’mizi kullanan tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Daha güvenle, konforla."