Gündem

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'nden "taşınma" açıklaması

08 Şubat 2021 11:03

Boğaziçi Üniversitesi'nin mevcut kampüslerinden taşınarak farklı semtlerde bulunan mekanlarda yeni kampüslere yerleşeceği yönünde son günlerde yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'nden Cumhurbaşkanı kararıyla üniversiteye iletişim ve hukuk fakültesi kurulması kararının ardından okulun taşınacağı yönündeki iddiaların ardından açıklama yapıldı. 

Yapılan açıklamada, üniversitenin 6 kampüsü (Güney, Kuzey, Uçaksavar, Hisar, Kandilli, Kilyos) ve ek bina, tesis alanlarıyla (İznik, Tarsus, Arnavutköy) toplamda 1 milyon 816 bin 45 metrekare kampüs alanı ile faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi. 

Açıklamada, 1 milyon 95 bin 435 metrekare alana yayılan Kilyos Kampüsü'nün üniversiteye tahsisinin Ekim 2020'de yenilendiği ve arazinin eğitim, araştırma ve rekreasyona yönelik faaliyetler için süresiz olarak Boğaziçi Üniversitesi'ne tahsis edildiği belirtilerek, aynı tahsis kapsamında Kilyos Kampüsü'nde 'Yenilenebilir Enerji' temalı 140 bin metrekarelik teknopark alanı izni de verildiği kaydedilirken şöyle devam edildi:

 "Boğaziçi Üniversitesi'nin mevcut kampüslerinden taşınarak, farklı semtlerde bulunan mekanlarda yeni kampüslere yerleşeceği yönünde son günlerde yapılan yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır. Yeni kurulan iki fakültemiz dahil olmak üzere, mevcut kampüslerimizde yapılacak düzenleme ve inşaatlarla eğitim-öğretim-araştırma faaliyetlerimiz aksamadan yerine getirilecektir."

TIKLAYIN - Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ'dan iktidara: Hikâyenin sonunda Boğaziçi taşınacak mı, asıl amaç yine rant ve para mı?