Kültür-Sanat

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği'nde müzik ve tiyatro günleri

Üniversite 21-29 Mart günleri boyunca konser, tiyatro ve DJ performanslarına ev sahipliği yapacak

13 Mart 2019 16:49

Rumeli Hisarüstü'ndeki Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) havuzunun yanı başındaki Niche Restoran, etrafı tamamen ağaçlarla kaplı bahçesine "Cesur Yeni Küre" olarak adlandırdıkları dev bir küre inşa ediyor. Küre, 21-29 Mart günleri boyunca konser, tiyatro ve DJ performanslarına ev sahipliği yapacak. BÜMED korusundaki performansları izlemek isteyenler için KÜRE biletleri Mobilet'te  satışa çıkarıldı.

Etkinlik takvimi şu şekilde:

21 Mart-Tehlikeli Oyunlar: Oğuz Atay’ın ‘Tehlikeli Oyunlar’ romanından Oğuz Arıcı ve Erdem Şenocak’ın uyarladığı, yönetmenliğini Celal Mordeniz’in üstlendiği Şenocak’ın tek kişilik prodüksiyonu KÜRE etkinlikleri kapsamında 21 Mart'ta sahnelenecek.

22 Mart-Şakalı Akustik: Aynı işi yapan ve ortak tutkulara sahip iki eski arkadaş; Kargo ve Mor ve Ötesi gruplarıyla Türkiye'deki rock müzik sahnesine yön veren Koray Candemir ve Harun Tekin, en hakiki halleriyle seyircilerin yanına oturacak ve kendi şarkılarını, birbirlerinin şarkılarını ve sevdikleri diğer şarkıları çalarken katılımcılar eşliğinde sohbet edecekler.  

23 Mart-Ekin Beril: YouTube’da farklı ekipmanlar ve enstrümanlarla hazırladığı videolar yüz binler tarafından dinlenen Ekin Beril de 23 Mart'ta KÜRE olacak.

24 Mart-Minimüzikhol Showcase: Geçtiğimiz günlerde 10. yaş gününü kutlayan ve İstanbul elektronik müzik sahnesine yön veren DJ’lere ev sahipliği yapmış minimüzikhol'ün yeni sezondaki 3 yerleşik DJ’i Cervus, Sali ve Enes Gül, 24 Mart'ta KÜRE kabinini devralacak.

25 Mart-Rausch: Son ütopyamız olan aşk sarhoşluğu (RAUSCH), sıkı bir pazar kavgasına dönüşmüştür. Ve asıl iş, aşkı bulduğumuzda başlar; ilişkinin devamı üzerine, kendimiz üzerinde çalışmak zorundayız.''
Falk Richter'in yazdığı Rausch'u Turgay Doğan yönetti, Beliz Demircioğlu Cihandide koreografiyi, Kaosmos müziği üstlendi. Dekorunu Nihal Arısoy'un yaptığı, videoartta Katrin Köhler ile Turgay Doğan'ın görev aldığı Rausch 25 Mart'ta KÜRE'de.
 
27 Mart-Deniz Tekin: Soundcloud’da Ahmet Kaya ve Manuş Baba şarkılarına yaptığı cover'lar ile sesini duyuran, sonrasında kendi söz ve besteleri ile de büyük bir dinleyici kitlesi yakalayan Deniz Tekin, nam-ı diğer Daphead, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde KÜRE’de sahne alacak.

28 Mart-Adamlar: "Eski Dostum Tankla Gelmiş" adlı albümlerini yayımlayan Adamlar, Türkçe rock’ın son 10 yılda çıkardığı en karakteristik ekiplerden. Hip-hop'tan uzun havaya, tangodan rock'ın en damar hallerine girip çıkan dalga boyuyla Adamlar, 28 Mart'ta KÜRE'de.

29 Mart-Gaye Su Akyol: Gaye Su Akyol’un son albümü ‘İstikrarlı Hayal Hakikattir’ yurt dışındaki pek çok prestijli müzik yayını tarafından ciddi bir ilgi gördü. Gaye Su Akyol, son albümündeki şarkıları 29 Mart'ta KÜRE etkinliğinde seslendirecek.