Çevre

Bodrum'daki 1.9 milyar liralık projenin kanal inşaat çalışmaları durduruldu

Projenin tamamı mühürlenmedi

23 Ağustos 2019 09:05

Bodrum sahillerinde yapı denetimleri sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ardından bu defa da Bodrum Belediyesi devreye girdi. Ant Yapı'nın Aspat'ta inşa ettiği ve yatırım değeri 1.9 milyar lira olan Anthaven projesinin içerisinde yer alan su kanalı inşaatı mühürlendi.

Şehircilik Bakanlığı önceki gün Bodrum'da yapılan denetimler sonucu 8 gayrimenkul projesinin imara aykırılı yapılaşma nedeniyle durdurulduğunu açıkladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kapısına ‘yapı tatil tutanağı' astığı projeler Aksoy Holding'in Epique İsland, Besa İnşaat'ın The Bo Viera, Mesa'nın Gölköy, Nef'in Reserve Yalıkavak, Varyap'ın Yalıkavak Residence, Deniz GYO'nun Le Chic Gümbet, Tay Group'un Four Seasons ve Astaş Holding'in Mandarin Oriental olarak sıralandı.

TIKLAYIN - Çevre ve Şehircilik Bakanı: Bodrum'da bin 611 konut, 4 otel inşaatı durduruldu

Bu arada, Bodrum Belediyesi de yapılan denetimler sonucu ilçenin öne çıkan sahillerinden Aspat’ta Ant Yapı tarafından hayata geçirilen Anthaven projesinin de kanal inşaatına mühür vuruldu. Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre, 220 bin metrekare arazi üzerinde 600 konut, otel, özel iç liman, çarşı gibi alanların yer alacağı Anthaven projesinde Bodrum Belediyesi yetkilileri denetim yaptı. Yapılan incelemeler sonucunda Ant Yapı'nın “Bodrum'un ilk kanal ve marina konseptli projesi” olarak tanıttığı Anthaven’ın kanal inşaatı çalışmaları durduruldu.

"Tamamı mühürlenmedi"

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, yaptığı açıklamada “Anthaven projesi kapsamında DSİ'nin ve diğer ilgili makamların onayınca, sel ve su baskınlarının önlenmesi amacıyla yapımına başlanan kanallarımız, Belediye tarafından incelemeye alındı. Projemizin tamamının mühürlenmesi söz konusu değil. Çünkü projemizin izin ve yasaya uygunluk hususunda bir eksiği bulunmuyor. Dolayısıyla da bugün başlatılan ve 1 ay içinde sonlanacağı belirtilen incelemenin ardından hiçbir pürüz olmadan projemize devam edeceğimize inanıyoruz.” dedi.

Ant Yapı, etap etap inşa edilen Anthaven projesinin tamamının değerinin 300 milyon Euro'yu (1.9 milyar lira) bulmasının beklendiğini açıklamıştı.